Osta vain yksi ja säästä: 6 kaupan vihannesta, joita voit kasvattaa itse!

sipuli
Sipuleita on helppo kasvattaa itse. Shutterstock

Itse kasvattamalla yksikin vihannes tai hedelmä voi moninkertaistua. Huffington Post listasi vihanneksia, jotka voit periaatteessa ostaa kaupasta vain kerran.

Viherpeukalot voivat saada kaupasta ostetun hedelmän tai kasviksen tuottamaan moninkertaisesti satoa. Katso, mitä kaikkea voit yrittää kasvattaa itse!

Ananas

Valitse kaupasta vihreälehtinen, hyväkuntoisen oloinen ananas. Leikkaa lehtiosio irti hedelmälihasta. Irrota pari alinta lehteä, jolloin alta paljastuu juuria. Juurruta kasvia vedessä ja istuta sen jälkeen hiekansekaiseen multaan. 

Varsiselleri

Leikkaa varsisellein kanta irti ja laita sen alaosa veteen. Kun kasvi alkaa puskea uutta versoa, istuta se maahan. 

Inkivääri

Valitse inkiväärinpala, jossa on mahdollisimman paljon nyppyjä. Istuta inkivääri ruukkuun niin, että nyppylät osoittavat ylöspäin. 

Valkosipuli

Valitse isoja valkosipulinkynsiä ja kuori niitä hieman. Istuta kynnet maahan niin, että kanta jää alaspäin. Valkosipuli alkaa pian versoa. 

Keltasipuli

Leikkaa sipulin kanta irti ja istuta maahan kanta alaspäin. Sipulin keskeltä alkaa kasvaa uutta versoa. 

Katso tarkat ohjeet videolta!


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja