Osaisitko? Näin tarjoillaan täydellinen olut

Shutterstock

Olut maistuu paremmalta oikein tarjottuna. Osaisitko sinä tarjoilla täydellisen oluen?

Tiedätkö sinä, miten olut kuuluu laskea hanasta lasiin oikeaoppisesti? Sinebrychoffin mukaan oikeanlainen oluen tarjoilu on oleellinen osa olutkulttuuria ja kasvattaa oluen arvostusta. Olut myös maistuu paremmalta, kun se on tarjottu oikein.

Kaikki lähtee oluen säilyttämisestä: olut säilyy viileässä ja hämärässä, mielellään noin 10 asteen lämpötilana. Olut kannattaa myös nauttia viileänä. Makunautinto syvenee, jos nostat sen jääkaapista tai jääviileäkaapista esille noin parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua.

Miten tarjoillaan täydellinen olut?

Seuraavan kerran kun menet baariin, pyydä baarimikkoa tarjoilemaan sinulle täydellinen olut. Jos baarimikko osaa hommansa, hänen pitäisi noudattaa näitä ohjeita tarjoilussa:

1. Tuo puhdas, brändätty lasi 45 asteen kulmassa hanan nokan alle tippa-altaan lasipidikkeeseen ja paina automaattiannostelijaa, jolloin olutta valuu lasiin. Älä anna hanan nokan koskettaa olutta.

2. Katso että lasiin muodostuu vaahtokukka. Muista, että olueen kuuluu tämä ”vaahtokukka” (n oin 2 sormen- leveyttä), joka suojelee oluen aromeja. Tarkkaile oluen kirkkautta.

3. Tarkkaile annoskokoja ja käytä vain mittaviivallisia olutlaseja. Jos käytät mittaviivattomia laseja huolehdi, että annostelulaitteesi on vaaitettu.

4. Ota lasi pois nopeasti kun oluen tulo hanasta on loppunut .Varo oluttippojen joutumista vasta laskettuun olueen.

5. Tarjoile olut lasinalusen kera.

Lähde: Sinebrychoff

(MTV3 LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.