Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osaisitko? Näin tarjoillaan täydellinen olut

Shutterstock
Julkaistu 09.07.2014 21:15

MTV LIFESTYLE

Olut maistuu paremmalta oikein tarjottuna. Osaisitko sinä tarjoilla täydellisen oluen?

Tiedätkö sinä, miten olut kuuluu laskea hanasta lasiin oikeaoppisesti? Sinebrychoffin mukaan oikeanlainen oluen tarjoilu on oleellinen osa olutkulttuuria ja kasvattaa oluen arvostusta. Olut myös maistuu paremmalta, kun se on tarjottu oikein.

Kaikki lähtee oluen säilyttämisestä: olut säilyy viileässä ja hämärässä, mielellään noin 10 asteen lämpötilana. Olut kannattaa myös nauttia viileänä. Makunautinto syvenee, jos nostat sen jääkaapista tai jääviileäkaapista esille noin parikymmentä minuuttia ennen tarjoilua.

Miten tarjoillaan täydellinen olut?

Seuraavan kerran kun menet baariin, pyydä baarimikkoa tarjoilemaan sinulle täydellinen olut. Jos baarimikko osaa hommansa, hänen pitäisi noudattaa näitä ohjeita tarjoilussa:

1. Tuo puhdas, brändätty lasi 45 asteen kulmassa hanan nokan alle tippa-altaan lasipidikkeeseen ja paina automaattiannostelijaa, jolloin olutta valuu lasiin. Älä anna hanan nokan koskettaa olutta.

2. Katso että lasiin muodostuu vaahtokukka. Muista, että olueen kuuluu tämä ”vaahtokukka” (n oin 2 sormen- leveyttä), joka suojelee oluen aromeja. Tarkkaile oluen kirkkautta.

3. Tarkkaile annoskokoja ja käytä vain mittaviivallisia olutlaseja. Jos käytät mittaviivattomia laseja huolehdi, että annostelulaitteesi on vaaitettu.

4. Ota lasi pois nopeasti kun oluen tulo hanasta on loppunut .Varo oluttippojen joutumista vasta laskettuun olueen.

5. Tarjoile olut lasinalusen kera.

Lähde: Sinebrychoff

(MTV3 LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Osaatko kaataa oluen lasiin oikein? Tältä juoman pitäisi näyttää, tai muuten se väljähtyy ja aromit karkaavatYhdellä seikalla huomattava vaikutus makuelämykseen – ethän pilaa olutta tietämättäsi?Ethän lisää jääpalaa viskilasiin? Kardinaalimoka voi pilata laatujuomasi maun hetkessä Ethän nauti olutta jäähdytetystä tuopista? Baareista tuttu tapa voi pilata makunautinnonNaurettavan yksinkertainen klassikkodrinkki on tekemässä paluun – baarimestari: ”Kaikki on kiinni siitä, miten sen teet” Olutguru opastaa: Olutta maistellaan kuin viiniä – kuitenkin yhdellä merkittävällä erolla!
OlutMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Olut
  • 26.8.05:39
    Alkoholi

    Miksi suomalaiset hylkäsivät viinan? MTV:n kierros yöelämässä paljasti sukupolvien välisen kuilun

  • 9.7.07:44
    Juomat

    Suomalaiset juovat nyt olutta, joka voi hämätä

  • 13.6.07:49
    Juomat

    Tässä on Suomen paras olut: "Taatusti keskustelua herättävä"

  • 31.5.09:44
    Juomat

    Mitä eroa on IPA-, APA- ja NEIPA-oluella? Panimomestari kertoo

  • 1.4.06:23
    Huumori

    Pilaa vai ei? Suomeen avautuu ensimmäinen olutkylpylä