Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osaavatko suomalaiset käyttäytyä laivan buffetissa? Ainakin tässä asiassa mennään metsään

Buffet on monelle suomalaiselle risteilyn kohokohta.
Buffet on monelle suomalaiselle risteilyn kohokohta. MTV
Julkaistu 10.02.2016 19:55
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Buffetruokailu kuuluu tärkeänä osana monen risteilymatkustajan ohjelmaan. Mutta muistavatko suomalaiset ruokailijat tänä päivänä myös hyvät käytöstavat?

MTV:n Makuja.fi-ruokasivusto tiedusteli Eckerö Buffetin ravintolapäällikkö Tuomo Palorannalta, millaisia asiakkaita suomalaiset ovat. Palorannan mukaan ruokailijoiden käytös on yleisesti ottaen hyvää, mutta pieniin yksityiskohtiin voisi vielä kiinnittää huomiota.

– Se on ruoan määrä lautasella. Määrä tuppaa aina kasvamaan liian isoksi. Jos otettaisiin vaikka ne kalat ja lihat erikseen alkuruokapöydästä, sitten lämpimät ruoat erikseen, Paloranta muistuttaa.

Joskus suoranaisia käytösongelmia aiheuttavat isommat kaveriporukat, jotka innostuvat hieman liikaa buffetravintolan viini- ja oluthanoista.

buffet
MTV

– Jos porukassa on sellainen tyyppi, joka ottaa runsaasti alkoholia, niin hän vetää helposti koko porukan toimintaan mukaansa valitettavasti. Välillä tulee näitä tapauksia, mutta onneksi harvoin.

–Kyllä me siinä vaiheessa kerromme heille, että nyt on syytä pitää vähän pienempää ääntä. Varsinkin siinä tapauksessa, jos syömässä on lapsiperheitä. Pitää antaa kaikkien rauhassa ruokailla.

Onko sitten etiketin mukaista aina hakea buffetissa uusi lautanen, vai pitäisikö luontoa säästää ja käyttää samaa? Katso videolta Eckerö Buffetin Tuomo Palorannan vastaus. Paloranta paljastaa myös, mikä on buffetin suosituin ruoka.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Lisää aiheesta:

Marcus, 27, söi neljä pannupihviä lounasbuffetissa – valtava kohuPitääkö ravintoloissa olla lastenlista? Helsinkiläisravintoloissa otettu käyttöön toinen taktiikkaSuomalaisilla erikoinen asenneongelma ravintoloissa: Humalaiset saavat huutaa, lapset eivät? Tarjoilijoiden häiritsevä tapa yleistyy ravintoloissa – pilaa helposti illalliskokemuksenRavintoloiden työntekijät paljastavat: Näin sinun pitäisi oikeasti käyttäytyä ravintolassa”Erittäin huonoa käytöstä ja sosiaalista köyhyyttä” – minne katosivat suomalaisten hyvät tavat ravintolassa?
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke17:31
    Leivonta

    Liisa yhdisti mokkapalat ja mutakakun – lopputuloksena superhitti!

  • ke16:07
    Ruoka

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä