Osaavatko suomalaiset käyttäytyä laivan buffetissa? Ainakin tässä asiassa mennään metsään

buffet 1
Buffet on monelle suomalaiselle risteilyn kohokohta. MTV

Buffetruokailu kuuluu tärkeänä osana monen risteilymatkustajan ohjelmaan. Mutta muistavatko suomalaiset ruokailijat tänä päivänä myös hyvät käytöstavat?

MTV:n Makuja.fi-ruokasivusto tiedusteli Eckerö Buffetin ravintolapäällikkö Tuomo Palorannalta, millaisia asiakkaita suomalaiset ovat. Palorannan mukaan ruokailijoiden käytös on yleisesti ottaen hyvää, mutta pieniin yksityiskohtiin voisi vielä kiinnittää huomiota.

– Se on ruoan määrä lautasella. Määrä tuppaa aina kasvamaan liian isoksi. Jos otettaisiin vaikka ne kalat ja lihat erikseen alkuruokapöydästä, sitten lämpimät ruoat erikseen, Paloranta muistuttaa.

Joskus suoranaisia käytösongelmia aiheuttavat isommat kaveriporukat, jotka innostuvat hieman liikaa buffetravintolan viini- ja oluthanoista.

– Jos porukassa on sellainen tyyppi, joka ottaa runsaasti alkoholia, niin hän vetää helposti koko porukan toimintaan mukaansa valitettavasti. Välillä tulee näitä tapauksia, mutta onneksi harvoin.

–Kyllä me siinä vaiheessa kerromme heille, että nyt on syytä pitää vähän pienempää ääntä. Varsinkin siinä tapauksessa, jos syömässä on lapsiperheitä. Pitää antaa kaikkien rauhassa ruokailla.

Onko sitten etiketin mukaista aina hakea buffetissa uusi lautanen, vai pitäisikö luontoa säästää ja käyttää samaa? Katso videolta Eckerö Buffetin Tuomo Palorannan vastaus. Paloranta paljastaa myös, mikä on buffetin suosituin ruoka.

1:43

Jos video ei näy, katso se täältä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja