Mainos

Osaavatko suomalaiset käyttäytyä laivan buffetissa? Ainakin tässä asiassa mennään metsään

Buffetruokailu kuuluu tärkeänä osana monen risteilymatkustajan ohjelmaan. Mutta muistavatko suomalaiset ruokailijat tänä päivänä myös hyvät käytöstavat?

MTV:n Makuja.fi-ruokasivusto tiedusteli Eckerö Buffetin ravintolapäällikkö Tuomo Palorannalta, millaisia asiakkaita suomalaiset ovat. Palorannan mukaan ruokailijoiden käytös on yleisesti ottaen hyvää, mutta pieniin yksityiskohtiin voisi vielä kiinnittää huomiota.

– Se on ruoan määrä lautasella. Määrä tuppaa aina kasvamaan liian isoksi. Jos otettaisiin vaikka ne kalat ja lihat erikseen alkuruokapöydästä, sitten lämpimät ruoat erikseen, Paloranta muistuttaa.

Joskus suoranaisia käytösongelmia aiheuttavat isommat kaveriporukat, jotka innostuvat hieman liikaa buffetravintolan viini- ja oluthanoista.

– Jos porukassa on sellainen tyyppi, joka ottaa runsaasti alkoholia, niin hän vetää helposti koko porukan toimintaan mukaansa valitettavasti. Välillä tulee näitä tapauksia, mutta onneksi harvoin.

–Kyllä me siinä vaiheessa kerromme heille, että nyt on syytä pitää vähän pienempää ääntä. Varsinkin siinä tapauksessa, jos syömässä on lapsiperheitä. Pitää antaa kaikkien rauhassa ruokailla.

Onko sitten etiketin mukaista aina hakea buffetissa uusi lautanen, vai pitäisikö luontoa säästää ja käyttää samaa? Katso videolta Eckerö Buffetin Tuomo Palorannan vastaus. Paloranta paljastaa myös, mikä on buffetin suosituin ruoka.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja