Osaavatko suomalaiset käyttäytyä laivan buffetissa? Ainakin tässä asiassa mennään metsään
Buffetruokailu kuuluu tärkeänä osana monen risteilymatkustajan ohjelmaan. Mutta muistavatko suomalaiset ruokailijat tänä päivänä myös hyvät käytöstavat?
MTV:n Makuja.fi-ruokasivusto tiedusteli Eckerö Buffetin ravintolapäällikkö Tuomo Palorannalta, millaisia asiakkaita suomalaiset ovat. Palorannan mukaan ruokailijoiden käytös on yleisesti ottaen hyvää, mutta pieniin yksityiskohtiin voisi vielä kiinnittää huomiota.
– Se on ruoan määrä lautasella. Määrä tuppaa aina kasvamaan liian isoksi. Jos otettaisiin vaikka ne kalat ja lihat erikseen alkuruokapöydästä, sitten lämpimät ruoat erikseen, Paloranta muistuttaa.
Joskus suoranaisia käytösongelmia aiheuttavat isommat kaveriporukat, jotka innostuvat hieman liikaa buffetravintolan viini- ja oluthanoista.
– Jos porukassa on sellainen tyyppi, joka ottaa runsaasti alkoholia, niin hän vetää helposti koko porukan toimintaan mukaansa valitettavasti. Välillä tulee näitä tapauksia, mutta onneksi harvoin.
–Kyllä me siinä vaiheessa kerromme heille, että nyt on syytä pitää vähän pienempää ääntä. Varsinkin siinä tapauksessa, jos syömässä on lapsiperheitä. Pitää antaa kaikkien rauhassa ruokailla.
Onko sitten etiketin mukaista aina hakea buffetissa uusi lautanen, vai pitäisikö luontoa säästää ja käyttää samaa? Katso videolta Eckerö Buffetin Tuomo Palorannan vastaus. Paloranta paljastaa myös, mikä on buffetin suosituin ruoka.
Jos video ei näy, katso se täältä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan