Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osaatko jo tehdä itse? Aivan järjettömän hyvä kastike pihville – menee taatusti jatkoon, jos kokeilet

Bearnaise on ranskalainen klassikkokastike, joka sopii lihan, kalan ja kanan makupariksi.
Bearnaise on ranskalainen klassikkokastike, joka sopii lihan, kalan ja kanan makupariksi. Shutterstock
Julkaistu 14.10.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Bearnaisekastike on ranskalaisen keittiön klassikko, jonka valmistaminen kannattaa opetella.

Täyteläinen bearnaisekastike syntyy helposti kotikeittiössä. Kun olet maistanut itse tehtyä versiota, et enää halua ostaa kaupan valmiskastikkeita.

Monet arvostetut keittiömestarit ovat sitä mieltä, että kastikkeella voi sekä pelastaa että pilata ruoan. Vaikka olisit valmistanut kuinka herkullisen pihvin tai mehevän kanafileen, voi huonosti valmistettu tai kaupasta valmiina ostettu kastike tuhota täydellisen makuelämyksen.

Siksi kannattaakin ehdottomasti kokeilla esimerkiksi täyteläisen bearnaisekastikkeen valmistamista itse. 

Täydellinen bearnaisekastike – kolme tärkeää vinkkiä

Nämä asiat kannattaa pitää mielessä bearnaisekastiketta valmistaessa, muistuttaa ruotsalainen ruokalehti Mitt Kök:

1. Tärkeintä on, ettei kastiketta kuumenna liikaa. Bearnaisekastike ei saa kiehua, sillä muuten se juoksettuu ja menee pilalle. Jos kastike alkaa kuplia liedellä, ota kattila välittömästi pois levyltä vähäksi aikaa ja pienennä lämpöä.

2. Sekoita, sekoita ja sekoita! Kun sekoittelet kastiketta vispilällä valmistuksen lomassa, saat siitä tasaisen sileää. Jos kastike sattuu muuttumaan rakeiseksi, kokeile vispata joukkoon hieman vettä.

3. Jos veden lisääminen ei auta, poista kastike liedeltä. Sekoita tämän jälkeen toisessa kattilassa liedellä yksi munankeltuainen ruokalusikalliseen vettä. Lisää sitten pikku hiljaa joukkoon rakeinen kastike.

Katso bearnaisekastikkeen resepti Makuja.fi-reseptipankista.

Naudan sisäfileepihvit ja helppo bearnaisekastike Mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa:

1:30Naudan sisäfileepihvit ja helppo béarnaisekastike

Lisää aiheesta:

Näin jauhelihakastikkeesta tulee parempaaParempaa jauhelihakastiketta helposti! Ruotsalaisen ruokagurun kolme vinkkiäOsaatko sinä tehdä tämän klassikkokastikkeen? Hans Välimäki varoittaa valmistusmokasta: "Ei missään nimessä saa..."Osaatko? Klassikkokastike, jonka valmistaminen sinunkin pitäisi opetella – täydellinen pihville!Hanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla! Täydellinen kastike lihalle, kanalle ja kalalle – älä osta tätä valmiina kaupasta!
RuokaVinkitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • 14.9.09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen