Työpaikan ruokalassa syöminen saattaa hyvinkin syödä ison osan palkastasi. Mutta aina ei lounasta jaksa valmistella ja mahdolliset eväät jäävät kotikaappiin. Lue vinkit, jotka helpottavat eväiden valmistelua.
Säästä rahaa ja päätä siitä, mitä syöt – kun otat itse valitsemasi eväät töihin, ei sinun tarvitse syödä työpaikkaruokalan ruokaa, jos se ei miellytä tai vastaavasti syödä sitä liikaa, jos tarjolla sattuu olemaan herkkuruokaasi.
Eväiden valmistaminen voi kuitenkin joskus tuntua hankalalta ja iltaväsymyksen aikaan on vaikea enää saada itsestään irti mahdollisia eväsideoita. Testaa seuraavat vinkit ja eväiden valmistus sujuu helpommin!
1. Tilaa isompi pizza ensi kerralla: Lounaan kannattaisi olla toki terveellinen, mutta joskus voi lipsua. Jos olet sunnuntaiaamuna tilaamassa pizzaa, ei tule kovin paljon kalliimmaksi, jos tilaatkin perhepizzan. Sinulle jää siitä lounasta kenties pariksikin päiväksi. LUE MYÖS: Edellisen illan pizzasta uudestaan hyvää – 8 suussasulavaa kikkaa
2. Tee keittoja vain lounaaksi: Keitot ovat täydellisiä vaihtoehtoja lounaalle. Voit tehdä suuren kattilallisen keittoa illalla ja syödä siitä monen lounaan verran. Voit myös pakastaa yksittäisiä annoksia. Näin sinun on helppo napata aamulla pakastimesta eväät mukaan. Lounaaseen mennessä keitto on jo sulanut hyvin.
Kukaan ei halua käyttää kymmentä minuuttia toimiston keittiössä lounastaan valmistellen ja mikrovuoroa jonottaen. Mieti siis, mitä ruokia voisit syödä kylmänä. Vihreät salaatit ja pastasalaatit sekä voileivät ovat esimerkiksi hyviä vaihtoehtoja.
