Opettele tekemään eväät töihin – vinkit laiskalle ihmiselle

eväät
Shutterstock

Työpaikan ruokalassa syöminen saattaa hyvinkin syödä ison osan palkastasi. Mutta aina ei lounasta jaksa valmistella ja mahdolliset eväät jäävät kotikaappiin. Lue vinkit, jotka helpottavat eväiden valmistelua.

Säästä rahaa ja päätä siitä, mitä syöt – kun otat itse valitsemasi eväät töihin, ei sinun tarvitse syödä työpaikkaruokalan ruokaa, jos se ei miellytä tai vastaavasti syödä sitä liikaa, jos tarjolla sattuu olemaan herkkuruokaasi. 

Eväiden valmistaminen voi kuitenkin joskus tuntua hankalalta ja iltaväsymyksen aikaan on vaikea enää saada itsestään irti mahdollisia eväsideoita. Testaa seuraavat vinkit ja eväiden valmistus sujuu helpommin!

1. Tilaa isompi pizza ensi kerralla: Lounaan kannattaisi olla toki terveellinen, mutta joskus voi lipsua. Jos olet sunnuntaiaamuna tilaamassa pizzaa, ei tule kovin paljon kalliimmaksi, jos tilaatkin perhepizzan. Sinulle jää siitä lounasta kenties pariksikin päiväksi. LUE MYÖS:  Edellisen illan pizzasta uudestaan hyvää – 8 suussasulavaa kikkaa

2. Tee keittoja vain lounaaksi: Keitot ovat täydellisiä vaihtoehtoja lounaalle. Voit tehdä suuren kattilallisen keittoa illalla ja syödä siitä monen lounaan verran. Voit myös pakastaa yksittäisiä annoksia. Näin sinun on helppo napata aamulla pakastimesta eväät mukaan. Lounaaseen mennessä keitto on jo sulanut hyvin.

3. Mieti, mitkä olisivat helppoja ruokia: Kukaan ei halua käyttää kymmentä minuuttia toimiston keittiössä lounastaan valmistellen ja mikrovuoroa jonottaen. Mieti siis, mitä ruokia voisit syödä kylmänä. Vihreät salaatit ja pastasalaatit sekä voileivät ovat esimerkiksi hyviä vaihtoehtoja.

4. Pyhitä aikaa sunnuntaisin eväiden valmistamiseen: Mitä enemmän saat valmisteltua viikon eväitä sunnuntaisin, sitä vähemmän sinun tarvitsee arkena asiasta stressata. Tee kattilallinen keittoa tai kuori ja leikkaa vihannespaloja valmiiksi.

5. Säilö heti: Jos olet aikeissa ottaa päivällisenjämät seuraavana päivänä evääksi, säilö ne heti säilytysrasiaan siivotessasi aterian jälkiä. Eväät tulee helpommin otettua mukaan, kun pakkaat ne ajan kanssa päivällisen jälkeen kuin, jos alkaisit pakata niitä vasta aamulla.

6. Tee diili työkavereiden kanssa: Mitäpä jos sinä toisit eväät parillekin työkaverille yhtenä päivänä ja he tekisivät saman seuraavina päivinä? Ei vaadi paljoa tehdä pari lisäsatsia ruokaa ja vastaavasti olosi on helpottunut, kun et joka päivä joudu murehtimaan eväistä.

7. Ideat loppu? Muokkaa päivällisenrippeet erilaisin tavoin: Aina ei tee mieli syödä montaa päivää perätysten samaa ruokaa. Muokkaile päivällistä eri tavoin. Jos esimerkiksi söit päivälliseksi tacoja, tee seuraavan päivän lounaaksi tacosalaatti.

8. Säilytä ylijääneet ketsuppipussit työpöytäsi laatikossa: Jäikö pikaruokareissulta maustepusseja yli? Älä heitä niitä pois, vaan vie töihin niitä hetkiä varten, kun ruokasi kaipaa lisämaustetta.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja