Onko tämä limainen proteiinipommi tulevaisuuden superruokaa?
Asiantuntijat povaavat meduusoista tulevaisuuden superruokaa.
Moni pelkää sitä, että nykyinen, ympäristön kannalta haastava lihantuotanto ei millään pysty pysymään maapallon väestönkasvun mukana. Tämän myötä vuosien saatossa erilaisista tähän saakka vain vähän hyödynnetyistä raaka-aineista povattu tulevaisuuden superruokia.
TIESITKÖ? Ötökkäruoasta povataan tulevaisuuden ratkaisijaa maailman ruokapulalle ja pian myös Suomessa voi olla täysin normaalia popsia hyönteisproteiinia osana ruokavaliota, ainakin jossain muodossa.
Meduusa on proteiinipitoista herkkua
Aasian maissa tänä päivänäkin ruoanlaitossa käytetty meduusa on proteiinipitoista herkkua. Muun muassa tästä syystä asiantuntijat uskovat, että meduusaa tullaan tulevaisuudessa arvostamaan superruokana.
– Meduusoiden uskotaan myös parantavan ihon kuntoa, viestintäasiantuntija Anne Sario kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa