0:36

Onko sinullakin tällaiset kuohuviinilasit? Kannattaa ehkä jättää kaappiin: "Jopa klassinen valkoviinilasi on parempi"

Perinteinen huilunmallinen kuohuviinilasi ei ehkä ole paras mahdollinen vaihtoehto, ainakaan jos nautit vähänkään laadukkaampia kuohuviinejä tai samppanjoita. 

Löytyykö sinunkin kaapistasi ne niin sanotut perinteiset, huilunmalliset kuohuviinilasit? Altian baarimestari ja viinivalmentaja Mikael Karttunen kertoo, että lasit eivät välttämättä tee oikeutta laadukkaille kuohuviineille. 

Karttunen kertoi mielenkiintoisia kuohuviinifaktoja keskiviikkona Viinimaan Instagram-sivuston roseelivelähetyksessä. Juoma-asiantuntija muun muassa paljasti, miksi kuohuviinipulloa ei koskaan tulisi poksauttaa auki.

– Pullossa olevalla paineella on todella iso merkitys siihen, miten kuplat säilyvät viinissä, Karttunen sanoi.

Huilunmallinen ei ole paras vaihtoehto

Myös kuohuviinilasien kohdalla on syytä olla tarkkana, erityisesti jos nauttii laadukasta kuplajuomaa. Karttunen suosittelee hankkimaan tarkoitukseen sopivat ja hyvän viinin laatua korostavat lasit.

– Minulla on tässä Lehmann Grand Champage -lasi, jota käytännössä kaikki samppanjatalot käyttävät maistelulaseina. Lasit ovat kohtuullisen arvokkaita, mutta jos olet laatukuohuviinin tai samppanjan ystävä, niin todella suositeltavaa hankkia. 

Esimerkiksi verkkokauppa Creman mukaan Lehmann Grand Champagne on monella taholla maailman parhaaksi valittu samppanjalasi. Kyseessä onriittävän isomaljainen samppanjalasi, jossa samppanjan ja kuohuviinin aromit pääsevät esille. Tässä piileekin Karttusen mukaan se syy, miksi perinteinen lasi ei usein toimi. 

– Perinteinen kuohuviinilasi on siitä haasteellinen, että viinille jäävä pinta-ala on todella pieni, jolloin ei saada viinistä parhaita aromeita esiin. Jopa klassinen valkoviinilasi on parempi kuin korkea huilunmallinen kuohuviinilasi. Ihan ehdottomasti suosittelen maistelemaan laadukkaat kuohuviinit mieluummin valkoviinilasista, tai sitten näistä tulppaaninmallisista samppanjalaseista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja