Pakastaminen pidentää elintarvikkeiden käyttöikää. Tiesitkö, että nämä kaikki ruoat voi laittaa pakastimeen?
Maito
Oletko lähdössä viikonloppureissuun, ja jääkaapissa on vanhaksi menevää maitoa? Laita maito pakastimeen.
Kun palaat kotiin, siirrä maito takaisin jääkaappiin sulamaan ja ravistele ennen käyttöä.
Juusto
Vältätkö edullisia, mutta suuria juustoja? Turhaan. Osta iso juusto ja pakasta siitä osa, jos pelkäät sen menevän pilalle.
Juuston voi pakastaa alkuperäisessä pakkauksessaan, mutta parasta on kääriä juuston päälle vielä tiukka foliokerros. Kovat juustot säilyvät pakastimessa jopa puoli vuotta, pehmeät vähemmän aikaa.
Voi
Voita voi pakastaa alkuperäisessä pakkauksessa tai folioon tai pakastuspussiin käärittynä.
Nosta voi jääkaappiin päivä ennen käyttöä. Voi säilyy pakastimessa noin puoli vuotta.
Pähkinät
Pähkinät voivat eltaantua huoneenlämmössä, jos niitä ei tule syötyä tarpeeksi nopeasti.
Jos haluat pitää kotonasi monipuolisia pähkinävarastoja vaikka leivontaa varten, kokeile pakastaa pähkinät pakastuspussissa.
Leivonnaiset
Keksit, leivät, leivonnaiset ja pullat voi kaikki pakastaa. Pakastimesta voit vetää esille tuoretta tarjottavaa aina, kun saat yllätysvieraita.
Pesto
Teitkö pestoa päivällistä varten, mutta kaikki ei tullutkaan syödyksi? Pakasta ylijäänyt pesto ja käytä sitä pakastimesta tarpeen mukaan.
Yrtit
Tuoreet yrtit voi kuivattaa, mutta myös pakastaa. Pakastaminen säilyttää yrttien maun tehokkaasti.
Silppua yrtit esimerkiksi sopiviksi annoksiksi ja pakasta pusseissa. Voit myös laittaa yrttisilppua jääpala-astioihin ja lorauttaa päälle hieman vettä.
Hillo
Omenasoseet ja muut hillot voi pakastaa. Pakastimesta niitä voi ottaa sulamaan tarpeen mukaan pitkin vuotta.
Riisi
Jos kaipaat arkiseen ruoanlaittoon nopeutta, keitä kerralla iso kattilallinen riisiä ja pakasta se annosrasioihin.
Sulata riisi mikrossa, kun haluat käyttää sen.
Kananmunat
Jos haluat pakastaa kananmunia, riko ne ensin kulhoon ja sekoita kevyesti. Kaada kananmunaseos sen jälkeen pakastuspusseihin tai rasioihin.
Voit myös pakastaa keltuaisia ja valkuaisia erikseen esimerkiksi leivontaa varten.
Viini
Ylijääneen viinin voi pakastaa vaikka jääkuutiomuoteissa ja käyttää myöhemmin ruoanlaittoon. Pakastaminen ei vaikuta viinin makuun.
Tomaattisose
Kuinka monta kertaa olet avannut tomaattisosepurkin tai -tuubin ja käyttänyt siitä vain muutaman lusikallisen ruoanlaittoon? Loppu ei säily kauaa jääkaapissa, mutta pakastimessa säilyy.
Tomaattisosettakin voi pakastaa jääkuutioastioissa, joista sitä on helppo ottaa käyttöön vain kulloinkin tarvittava määrä.
Tuorepuristettu mehu
Pakasta sitrushedelmistä puristettua mehua kesän helteitä varten. Mikäpä olisi raikastavampi herkku, kuin tuorepuristetusta mehusta tehty mehujää!
Lähde: thedailymeal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!