Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Onko lihatuote turvallista pakastaa uudelleen sulattamisen jälkeen?

Shutterstock
Julkaistu 01.12.2014 09:07

MTV LIFESTYLE

Moni säilyttää lihaa pakkasessa, mutta aina ruokaa ei ehdikään valmistamaan suunnitelmien mukaan. Voiko jo kertaalleen pakastetun lihatuotteen pakastaa uudelleen?

Amerikan National Nutrient Databasen mukaan kertaalleen pakastettu ja jääkaapissa sulatettu liha voidaan pakastaa turvallisesti uudelleen myös raakana – jos lihatuotetta on sulattamisenkin ajan säilytetty kylmässä, eikä liha ole ollut sulaneena kauaa. Lihaa ei siis välttämättä tarvitse kypsentää ennen uudelleen pakastamista.

Lihan koostumus kärsii pakastamisesta

Vaikka lihan pakastaminen toiseen kertaan ei ole terveydelle haitallista oikein tehtynä, liha ei kuitenkaan ole enää parhaimmillaan sen jälkeen, kun se on pakastettu kahteen kertaan. Lihan koostumus voi nimittäin kärsiä toiseen kertaan pakastamisesta.

Sulaessaan liha ja kala menettävät nestettä. Jäätyminen sitä vastoin vaikuttaa lihatuotteiden rakenteeseen kuivattaen tuotteita entisestään. Näistä syistä johtuen toiseen kertaan pakastetut lihatuotteet voivat olla tavallista kuivemman ja puisemman makuisia.

Paras tapa sulattaa lihatuotteet on sulattaa ne jääkaapissa, kylmässä vedessä tai mikroaaltouunissa. Lihatuotteita ei tulisi bakteeririskin vuoksi koskaan sulattaa huoneenlämmössä.

LUE MYÖS: Onko maito vanhentumassa? Nämä ruoat voikin pakastaa!

Lähteet: Popsugar, usda

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Ruotsalaisasiantuntijalta bakteerivaroitus: Koskee erityisesti lihatuotteitaLöytyykö pakastimestasi jauhelihaa? Älä tee tätä virhettäPakastatko jauhelihaa? Älä vaan tee näitä mokiaPakastatko jauhelihaa? Älä tee näitä mokia – vaarana jopa ruokamyrkytysNyt tarkkana, jos sinulta löytyy jauhelihaa pakastimesta: Älä vaan tee tätä virhettäKriittinen virhe pilaa pakastetun lihan ja vihannekset – näin sulatat oikein!
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä