Onko lihatuote turvallista pakastaa uudelleen sulattamisen jälkeen?

Shutterstock

Moni säilyttää lihaa pakkasessa, mutta aina ruokaa ei ehdikään valmistamaan suunnitelmien mukaan. Voiko jo kertaalleen pakastetun lihatuotteen pakastaa uudelleen?

Amerikan National Nutrient Databasen mukaan kertaalleen pakastettu ja jääkaapissa sulatettu liha voidaan pakastaa turvallisesti uudelleen myös raakana – jos lihatuotetta on sulattamisenkin ajan säilytetty kylmässä, eikä liha ole ollut sulaneena kauaa. Lihaa ei siis välttämättä tarvitse kypsentää ennen uudelleen pakastamista.

Lihan koostumus kärsii pakastamisesta

Vaikka lihan pakastaminen toiseen kertaan ei ole terveydelle haitallista oikein tehtynä, liha ei kuitenkaan ole enää parhaimmillaan sen jälkeen, kun se on pakastettu kahteen kertaan. Lihan koostumus voi nimittäin kärsiä toiseen kertaan pakastamisesta.

Sulaessaan liha ja kala menettävät nestettä. Jäätyminen sitä vastoin vaikuttaa lihatuotteiden rakenteeseen kuivattaen tuotteita entisestään. Näistä syistä johtuen toiseen kertaan pakastetut lihatuotteet voivat olla tavallista kuivemman ja puisemman makuisia.

Paras tapa sulattaa lihatuotteet on sulattaa ne jääkaapissa, kylmässä vedessä tai mikroaaltouunissa. Lihatuotteita ei tulisi bakteeririskin vuoksi koskaan sulattaa huoneenlämmössä.

Lähteet: Popsugar, usda

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja