Omenasato kannattaa hyödyntää monin tavoin – poimi parhaat vinkit!

Kuivatut omenat
Kuivatut omenaviipaleet ovat käteviä napostelupaloja. Colourbox

Tämän vuoden omenasato on osoittautunut erittäin runsaaksi. Nyt onkin oikea aika valmistaa erilaisia herkkuja omenoista.

Omena sopii erinomaisesti monenlaiseen ruoanlaittoon, joten hyödynnä parhaat vinkit ja kerää talteen maukkaat reseptit.

Mehusta

Mehustaminen on tällä hetkellä erittäin suosittua. Tuoreet omenat sopivat sellaisenaan mehuksi tai niiden joukkoon voi lisätä myös suosikkihedelmiään ja -marjojaan. Mehustamisessa kannattaa kokeilla omenan kanssa myös rohkeampia makuyhdistelmiä, kuten selleriä, persiljaa tai inkivääriä.

Omenamehua voi valmistaa myös keittämällä. Keitetty omenamehu säilyy lämpimässäkin hyvänä pitkään.

Omenoita voi viedä myös mehustamoihin, joissa omenat kylmäpuristetaan ja pastöroidaan. Näin omenamehu säilyy kuukausia juomakelpoisena. Mehua voi myös pakastaa talvea varten.

Soseuta

Omena sopii erinomaisesti smoothieiden joukkoon soseutettuna. Omenoiden maku on usein melko mieto, joten ne sopivat hyvin täydentämään erilaisia smoothieita. Soseuta omenapalat kuorineen, jolloin saat myös kuidut talteen.

Kokeile esimerkiksi piristävää omena-selleri-inkivääri -smoothieta.

Kuivata

Kuivatut omenasiivut sopivat erinomaisesti vaikka myslin tai puuron joukkoon. Ne ovat myös hyviä napostelupaloja vaikka välipalaksi.

Omenasiivuja voi kuivattaa kiertoilmauunissa, kunhan lämpötila ei nouse yli 50 asteen. Kuivaamista varten on olemassa myös kasvikuivureita, joissa omenat kuivuvat nopeasti. Omenia voi myös kuivattaa roikottamalla paikassa, jossa ilma vaihtuu.

Hilloa

Omenoiden valmistaminen hilloksi on helppoa ja nopeaa. Hilloa voi maustaa mielensä mukaan esimerkiksi kanelilla, vaniljalla, rosmariinilla, inkiväärillä tai vaikka sitruunalla.

Kokeile valmistaa porkkana-omenahilloa, joka sopii monenlaiseen makeaan leivontaan tai sellaisenaan vaikka paahtoleivälle tai puuron päälle.

Leivo

Omena sopii erinomaisesti monenlaiseen leivontaan. Kokeile muun muassa näitä herkullisia reseptejä:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja