Olutta ja porkkanoita – millä joulupukki herkuttelee maailmalla?

joulupukin-keksit
Joulupukille jätetään monessa maassa maitoa ja keksejä, mutta esimerkiksi kesäisessä Australiassa pukki saa kylmää olutta. SHUTTERSTOCK

Ympäri maailmaa levinnyt lasten rakastama jouluperinne on pukille jätetty herkullinen välipala.

Jouluperinteet vaihtelevat maittain runsaasti. Useassa maassa on kuitenkin tapana jättää joulupukille evästä, jotta pukki ja porot jaksavat jatkaa pitkän jouluyön loppuun saakka.

Australia

Joulua vietetään Australiassa keskellä kesää, joten Pohjoisnavalta matkaavalla pukilla saattaa tulla hiki maapallon toiselle puolelle päästyään. Australiassa onkin tapana jättää pukille perinteisten keksien ja maidon lisäksi olutta. Australiassa muistetaan myös, että poroilla on ollut pitkä matka, joten niille on usein tarjolla porkkanoita.

Tanska

Tanskassa joulupukille tarjoillaan Suomessakin perinteistä jouluherkkua, riisipuuroa. Uskomusten mukaan, jos pukille ja tontuille ei jätä riisipuuroa, ne tekevät viheliäitä kepposia.

Englanti

Englannissa pukilla uskotaan olevan myös suolaisen nälkä, joten hänelle jätetään jauhelihapiirakkaa ja maitoa evääksi.

Ranska

Ranskalaiset lapset jättävät pukille herkuiksi perinteisten keksien lisäksi porkkanoita ja eväät on tapana laittaa esille takan eteen tai piilottaa kenkiin.

Irlanti

Irlannissa pukki ruokitaan ja juotetaan hyvin. Hänelle jätetään tarjolle jauhelihapiirakkaa, vanukasta ja olutta.

Hollanti

Hollannissa joulupukki ei kuljekaan pororeellä, vaan ratsastaa hevosella. Hollantilaiset lapset huolehtivatkin hevosen jaksamisesta jättämällä tälle porkkanoita, vettä ja heinää.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.