Olutpulloon kurottaminen on nyt virallisesti liikuntaa! Huippusuosittu olutjooga rantautui Suomeen

Olut jooga olutjooga
Shutterstock

Australialaiset ja amerikkalaiset villinnyt, uusi joogan muoto olutjooga on nyt rantautunut myös Suomeen.

Maaliskuun lopussa helsinkiläisessä Oluthuone Lehdossa pääsee kokeilemaan erityisesti Australiassa villinnyttä uutta joogan muotoa, olutjoogaa. Alun perin Saksassa keksitty suuntaus luo liiton kahden kauniin asian välille, oluen ja joogan. Harjoitteissa esimerkiksi voidaan tasapainotella pulloa pään päällä tai siemailla olutta jooga-asennossa.

Joogatunteja on pidetty niin ravintoloissa, festivaaleilla kuin panimoillakin. Instagramissa #beeryoga -tagilla kuvia olutjoogan harrastajista löytyy jo yli 8 500.

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Jos kuva ei näy, katso se täältä

Olut ja jooga vuosisatoja vanhoja terapiamuotoja

Lajin kehittäjä Jhula kuvaa olutjoogaa seuraavasti:

– Molemmat ovat vuosisatoja vanhoja terapiamuotoja keholle, mielelle ja sielulle. Oluen juomisen ilo ja joogan tuoma mielenrauha täydentävät toisiaan luoden energisoivan elämyksen.

Oluthuone Lehdon ravintolapäällikkö Maija Saarmanin mukaan olutjoogan harjoitukset tulevat olemaan rentouttavia ja avaavia. Ensimmäisellä tunnilla tullaan keskittymään kehonhallintaan ja liikeratoihin. Tunnille voi ottaa osaa, vaikka ei olisi aiempaa joogataustaa.

– Olutjoogan tavoitteena on ladata alkavaa viikkoa varten koko keho täyteen positiivista energiaa ja iloa, Saarman korostaa.

Miten olut ja jooga on sitten päätetty yhdistää? Tutkimuksien mukaan olut, ainakin alkoholittomana versiona voi olla tehokas palautusjuoma. Olut sisältää muun muassa kaliumia, magnesiumia ja piitä useita palautusjuomia enemmän. Piitä oluessa oli yli päivittäisen tarpeen, ja kuparia ja kromiakin yli puolet tarpeesta.

Olutjoogassa tärkeää yhteisöllisyys

MTV Lifestyle kertoi aiemmin, että olutjoogassa tunnit ovat tavallista lyhyempiä, noin 45 minuutin kestoisia. Useimmat mukana olevat olutpanimot tarjoavat joogaajille lisäksi tutustumiskierroksia sekä mahdollisuuden useammankin oluen nauttimiseen. 

Tavallisille joogatunneille tyypilliset yksilösuoritukset vaihtuvat olut-tunneilla yhteisöllisyyteen.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja