Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Olut ruoanlaitossa - maukkaat olutreseptit

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 21.01.2016 20:09

Käytän olutta ruoanlaitossa, joskus jopa lisään sitä ruokaan. Yllätyin, kun pengoin reseptejäni ja aloin bongata niin monesta ainesosalistasta olutta. En ollut tajunnut, miten usein sitä on tullut ”haaskattua” ja lorautettua kattilaan. Miksipä ei, mistä tahansa maukkaasta nesteestä saa luonnollisesti hyvää makua ruokaan. Viiniä lorisee pannulle tämän tästä. 

MTV Oy, All rights reserved

Nappasin Alkon sivuilta tarkempia speksejä oluen ominaisuuksien vaikutuksesta ruokaan.

• Humala antaa ruoalle katkeruutta.

• Hiiva tuo ruokaan kirpeyttä, hedelmäi­syyttä ja happamuutta.

• Maltaat antavat ruoalle makeutta ja väriä.

• Hiilidioksidi kuohkeuttaa taikinan.

• Mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua.

Lukaise oppia hiukan lisää täältä ja kokeile erilaisten oluiden makuja ja ominaisuuksia. Kuten resepteistä voi huomata, sopii olut hyvin monenlaiseen kokkailuun. Yksi kokille, yksi kattilaan - cheers!

HUOM! Muistathan, että näitä ruokia sopii nauttia, vaikka viettäisit tipatonta. Toisaalta näiden kanssa ruokajuomana nautittuna sen lopettaminenkin sujuu tyylillä.

VINKKI! Jos reseptissä lukee olutta 33 cl, osta aina 50 cl. Tiedät kyllä miksi. MTV Oy, All rights reserved

OLUTRESEPTIT

Oluinen nakkikastikeMTV Oy, All rights reserved

Hauki-fish chips ja remoulade-kastike

MTV Oy, All rights reserved

Oluessa yön yli hautunut kasslerMTV Oy, All rights reserved

Guinness-pataMTV Oy, All rights reserved

Enchiladat riivityllä barbacoa-täytteelläMTV Oy, All rights reserved

Juopuneet pavut – meksikolainen lisukeMTV Oy, All rights reserved

Oluessa haudutettu ja riivitty karitsanpotka esim. tacon väliinMTV Oy, All rights reserved

Chilinen lihahöystö tacon väliinMTV Oy, All rights reserved

Portterissa marinoitu lampaanpaistiMTV Oy, All rights reserved

Mole-kastike ja oluessa haudutettu possunposki -tacoMTV Oy, All rights reserved

Sormiruokaa - frittejäMTV Oy, All rights reserved

VierrelimppuMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Chorizoa ja hummusta – helppoa ja herkullistaGrillattu entrecôte ja chimichurri-kastikeKalaa japanilaisen peston ja salaatin keraTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaMeksikolainen juhannusMaissisalsa - nopea, helppo ja napakka
olutolut ja ruokaolutkastikeolutreseptiolutruokaresepti

Tuoreimmat aiheesta

olut
  • 16.10.201910:00
    alkoholiton

    Alkoholittomat oluet top 10

  • 25.11.201816:13
    pohdinta

    Alkoholilaki - miksi THL on niin huono ennustamaan?

  • 27.05.201817:47
    kastike

    Sinappinen olutkastike grillatulle lihalle

  • 10.09.201721:22
    Carlsberg

    Carlsbergin 170-vuotisjuhlilla Kööpenhaminassa

  • 19.04.201721:14
    matka

    Budvarin pannuilla