Olut ruoanlaitossa - maukkaat olutreseptit

MTV Oy, All rights reserved

Käytän olutta ruoanlaitossa, joskus jopa lisään sitä ruokaan. Yllätyin, kun pengoin reseptejäni ja aloin bongata niin monesta ainesosalistasta olutta. En ollut tajunnut, miten usein sitä on tullut ”haaskattua” ja lorautettua kattilaan. Miksipä ei, mistä tahansa maukkaasta nesteestä saa luonnollisesti hyvää makua ruokaan. Viiniä lorisee pannulle tämän tästä. 

Nappasin Alkon sivuilta tarkempia speksejä oluen ominaisuuksien vaikutuksesta ruokaan.

• Humala antaa ruoalle katkeruutta.

• Hiiva tuo ruokaan kirpeyttä, hedelmäi­syyttä ja happamuutta.

• Maltaat antavat ruoalle makeutta ja väriä.

• Hiilidioksidi kuohkeuttaa taikinan.

• Mitä vahvempi olut, sitä enemmän se tuo ruokaan makua.

Lukaise oppia hiukan lisää täältä ja kokeile erilaisten oluiden makuja ja ominaisuuksia. Kuten resepteistä voi huomata, sopii olut hyvin monenlaiseen kokkailuun. Yksi kokille, yksi kattilaan - cheers!

HUOM! Muistathan, että näitä ruokia sopii nauttia, vaikka viettäisit tipatonta. Toisaalta näiden kanssa ruokajuomana nautittuna sen lopettaminenkin sujuu tyylillä.

VINKKI!Jos reseptissä lukee olutta 33 cl, osta aina 50 cl. Tiedät kyllä miksi. 

OLUTRESEPTIT

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja