Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oluessa yön yli hautunut kassler

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 01.10.2013 18:55

Uhosin vuodenvaihteen ruokalupauksissani tekeväni tänä vuonna elämäni parhaan aterian. Lupaus lunastettu. Tädin kuuskymppisillä tuli tehtyä niin hyväksikoettuja kuin kokeiluluontoisiakin herkkuja. Kaikki onneksi onnistuivat. Ainoana liharuokana toimi yön yli tummassa lagerissa hautunut kassler, keitinliemestä kokoonkeitetyssä kastikkeessa riisittömän juuresrisoton kera. Idea tähän tuli Sasu Laukkosen kokkaamalta illalliselta. Toinen illan lainaus oli jälkkärinä toiminut spelttilakritsijäätelö. 

Kotona herkuttelun hinta yllätti positiivisesti. Illallisen teemana oli sadonkorjuu, joten kauden raaka-aineita oli käytetty paljon. Seitsemän ruokalajin menu mistään tinkimättä, ainoastaan makuun panostaen, kustansi 17 euroa/ruokailija. Ruoka ei ole niin kallista kuin puhutaan, kunhan suosii sesonkituotteita. Naudan sisäfilepihvi olisi maksanut jo yli puolet tuosta. Käytin hautumisliemeen Laukkosen tapaan Nokian Panimon Året Runt -olutta, joka on suodattamaton tumma lager. Toki moni muukin laatu käy.

Oluessa yön yli haudutettua kassleria

6-8 hlölle

1,8 kg porsaan kassleria

1 l tummaa lageria, esim. Nokian Panimon Året Runt

5-10 dl lihalientä

3-5 rkl siirappia

kasviöljyä paistamiseen

suolaa

mustapippuria

Lämmitä uuni 80 asteeseen. Laita liha syvään vuokaan. Kaada mukaan olutta ja lihalientä niin paljon, että liha peittyy. Peitä vuoka foliolla. Laita uuniin ja hauduta 10 h. Ota liha liemestä ja keitä lientä kokoon. Lisää siihen loppuvaiheessa siirappia makua pyöristämään sekä tarpeen mukaan suolaa ja pippuria. Leikkaa kassler viipaleiksi. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle, lorauta sille hiukan öljyä ja paista lihan pinnat pannulla ruskeiksi. Anna rasvan sulaa sisuksista. Tarjoile vaikkapa riisittömän juuresrisoton kera (resepti). Kaada päälle keitinliemikastiketta.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuSavulohi-piparjuuri-parsarisottoCrêpes Prins Bertil - ehtaa retroruokaa(Vähän niin kuin) StroganoffSherryssä haudutettu karitsanpaistiMaissisalsa - nopea, helppo ja napakka
kasslerolutporsaanniskaporsaspossunniskareseptislow food

Tuoreimmat aiheesta

kassler
  • 22.11.201318:55
    liharuoka

    Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

  • 02.04.201321:14
    haudutus

    Pancettaan kääritty kassler

  • 16.10.201209:19
    porsas

    Pekoniin kääritty, pitkään hautunut kassler

MTV Oy, All rights reserved
MTV Oy, All rights reserved