Uhosin vuodenvaihteen ruokalupauksissani tekeväni tänä vuonna elämäni parhaan aterian. Lupaus lunastettu. Tädin kuuskymppisillä tuli tehtyä niin hyväksikoettuja kuin kokeiluluontoisiakin herkkuja. Kaikki onneksi onnistuivat. Ainoana liharuokana toimi yön yli tummassa lagerissa hautunut kassler, keitinliemestä kokoonkeitetyssä kastikkeessa riisittömän juuresrisoton kera. Idea tähän tuli Sasu Laukkosen kokkaamalta illalliselta. Toinen illan lainaus oli jälkkärinä toiminut spelttilakritsijäätelö.
Kotona herkuttelun hinta yllätti positiivisesti. Illallisen teemana oli sadonkorjuu, joten kauden raaka-aineita oli käytetty paljon. Seitsemän ruokalajin menu mistään tinkimättä, ainoastaan makuun panostaen, kustansi 17 euroa/ruokailija. Ruoka ei ole niin kallista kuin puhutaan, kunhan suosii sesonkituotteita. Naudan sisäfilepihvi olisi maksanut jo yli puolet tuosta. Käytin hautumisliemeen Laukkosen tapaan Nokian Panimon Året Runt -olutta, joka on suodattamaton tumma lager. Toki moni muukin laatu käy.
Oluessa yön yli haudutettua kassleria
6-8 hlölle
1,8 kg porsaan kassleria



