Olisitko arvannut? Tämä keittiökaapin tuttu ainesosa on yllättäen avain täydelliseen munakokkeliin
Ruokatoimittaja päätti käyttää hieman epätavallisempaa ainesosaa munakokkelissaan. Riski kannatti, sillä toimittajan mukaan munakokkelista tuli todellinen täysosuma.
Ruokatoimittaja Caitlin Raux Gunther sai kokeiluunsa inspiraatiota sketsiohjelma Saturday Night Liveltä sekä näyttelijä Scott Foleylta. Scott Foley kertoi aiemmin Instagramissaan yhdistävänsä munakokkelin ja maapähkinävoin.
Hetken sulattelun jälkeen Caitlin päätti itsekin kokeilla yllättävää yhdistelmää. Naisen itsensä lisäksi myös hänen aviomiehensä ihastui välittömästi uuteen munakokkelireseptiin. Odottamattomasta yhdistelmästä kertoo Food52.
Näin yhdistät onnistuneesti munat ja maapähkinävoin
Tarvitset munien ja maapähkinävoin lisäksi limeä, merisuolaa ja voita. Riko haluamasi määrä kananmunia kulhoon. Purista sekaan limen mehua sekä lisää muutama hyppysellinen merisuolaa ja vatkaa.
Kuumenna voita pannulla hellan alhaisella keskilämmöllä. Kun voi sulaa ja kihisee, kaada munat pannulle. Lisää joukkoon noin ruokalusikallisen verran normaalia voita ja sekoita jatkuvasti haarukalla. Kun voi on sulanut, lisää ruokalusikallinen maapähkinävoita ja sekoita taas niin kauan, että voi on kokonaan sulanut.
Paista munia, kunnes munakokkeli alkaa muotoutua ja munat muuttuvat kauttaaltaan kullanvärisiksi. Halutessasi voit kaataa munakokkelin päälle vielä sriracha-kastiketta potkua tuomaan.
Lähde: Food52
***
Videolla Suomen ensimmäisen tapasravintolan Kim's Tapas'in kokki Kim Sundell näyttää, miten valmistuu espanjalainen perunamunakas.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan