Täydellinen tapa kananmunien keittämiseen: Oletko jo kokeillut 1+10 -taktiikkaa?

Kananmuna löysäksi keitetty
Shutterstock

Kananmunien keittäminen on helppoa tällä Muna-kirjailija Sanna Mansikkamäen esittelemällä taktiikalla. 

Ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäen vuonna 2017 julkaistussa Muna-keittokirjassa  (Readme) vinkataan erilaisia kananmunareseptejä sekä tapoja valmistaa klassikkoraaka-aine. 

Kananmunien keittämistä kannattaa kokeilla joskus niin sanotulla amerikkalaisella tavalla. Mansikkamäen Muna-keittokirjassa kerrotaan, miten kananmunan saa keitettyä täydelliseksi 1+10 -taktiikalla.

– Jälkilämmöllä kypsytetty muna kypsyy hellästi ja jättää keltuaisen kypsäksi, mutta pehmeäksi.

1+10 minuutin tapa keittää kananmunat

  1. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kattilaa liedellä ilman kantta, kunnes vesi kiehuu.
  2. Keitä munia yhden minuutin ajan.
  3. Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna munien hautua kuumassa vedessä 10 minuuttia ”täydellisen kypsyyden” saavuttaaksesi. Voit pitää munia kuumassa vedessä myös pidempään. Testaa, niin löydät oman suosikkitapasi. Kaada vesi pois ja jätä munat kattilaan 30 sekunniksi. Sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Kuori ja tarjoile.


Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Sanna Mansikkamäki on julkaissut myös suositun Peruna-keittokirjan (Readme 2019). Miksi perunaa kannattaa syödä?

Vuoden kotimainen keittokirja ylistää perunaa: Tämän takia pottua kannattaa syödä 7:23


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.