Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Täydellinen tapa kananmunien keittämiseen: Oletko jo kokeillut 1+10 -taktiikkaa?

Shutterstock
Julkaistu 12.04.2020 09:03

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kananmunien keittäminen on helppoa tällä Muna-kirjailija Sanna Mansikkamäen esittelemällä taktiikalla. 

Ruokatoimittaja ja -kirjailija Sanna Mansikkamäen vuonna 2017 julkaistussa Muna-keittokirjassa  (Readme) vinkataan erilaisia kananmunareseptejä sekä tapoja valmistaa klassikkoraaka-aine. 

Kananmunien keittämistä kannattaa kokeilla joskus niin sanotulla amerikkalaisella tavalla. Mansikkamäen Muna-keittokirjassa kerrotaan, miten kananmunan saa keitettyä täydelliseksi 1+10 -taktiikalla.

– Jälkilämmöllä kypsytetty muna kypsyy hellästi ja jättää keltuaisen kypsäksi, mutta pehmeäksi.

1+10 minuutin tapa keittää kananmunat

  1. Laita kananmunat kattilaan kylmään veteen. Kuumenna kattilaa liedellä ilman kantta, kunnes vesi kiehuu.
  2. Keitä munia yhden minuutin ajan.
  3. Ota kattila liedeltä, laita kansi päälle ja anna munien hautua kuumassa vedessä 10 minuuttia ”täydellisen kypsyyden” saavuttaaksesi. Voit pitää munia kuumassa vedessä myös pidempään. Testaa, niin löydät oman suosikkitapasi. Kaada vesi pois ja jätä munat kattilaan 30 sekunniksi. Sen jälkeen laske päälle kylmää vettä. Kuori ja tarjoile.

Lue myös: Luulitko, että legendaarisissa Kinder-munissa on valkosuklaata? Olet väärässä

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Sanna Mansikkamäki on julkaissut myös suositun Peruna-keittokirjan (Readme 2019). Miksi perunaa kannattaa syödä?

7:23Vuoden kotimainen keittokirja ylistää perunaa: Tämän takia pottua kannattaa syödä

Lisää aiheesta:

Oletko kokeillut? Tällä valmistusniksillä saat keitetyistä kananmunista mielettömän hyviä! Joko kokeilit 1+10 -tekniikkaa? Täydellinen tapa keittää kananmunatOletko jo kokeillut 1+10 -taktiikkaa? Tässä täydellinen tapa kananmunien keittämiseen munapäivän kunniaksiMunaatko sinäkin? Ruokakirjailija nimeää virheen, jonka "kaikki tekevät kananmunien keittämisessä" Usko tai älä! Munan voi keittää myös ilman kuorta – näin se onnistuuTäydellinen tapa keittää kananmunat: Oletko kokeillut 1+10 -taktiikkaa?
RuokaKananmunaNiksitRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen18:26
    Ravintolat

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Juusto

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Juusto

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • to17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"

  • to10:15
    Ravintolat

    Suomalainen donitsiketju vakavissa vaikeuksissa