Oletko todellinen ruokasnobi? Katso lista ruoista, jotka löytyvät vain hifistelijän keittiöstä

juustot
Ruokasnobin jääkaapissa on valikoima haisevia, herkullisia juustoja. Shutterstock

The Daily Meal listasi viisi merkkiä, jotka paljastavat todellisen ruokasnobin. 

Pidätkö itseäsi peruskokkina vai hifistelijänä? Tarkista, montako seuraavista raaka-aineista löytyy sinun kotoasi, niin tiedät vastauksen. Nämä merkit paljastavat, oletko oikeasti ruokasnobi. 

1. Lajitelma erilaisia suoloja

Yksi suola ei todellakaan riitä, kun kyse on ruokahifistelijän keittiöstä. Sen sijaan kaapissa on ainakin merisuolaa, ruususuolaa ja totta kai sormisuolaa viimeistelemään herkkuaterian.

2. Mitä vain, missä on tryffeliä

Tryffeliöljyä, tryffelivoita, tryffelisuolaa... mitä vain, kunhan se sisältää kallista ja herkullista tryffeliä. Kaapista löytyvä tryffelituote onkin mitä selkein merkki siitä, että nyt ollaan keskellä ruokasnobin keittiötä. 

3. Valikoima laatuoluita

Tavallinen kolmosolut tölkissä ei kelpaa, kun ruokasnobi haluaa nauttia oluen. Siksi kaapissa on valikoima pienpanimoiden herkullisia käsityöoluita, ja totta kai myös niille sopivat lasit.

4. Voimakastuoksuiset juustot

Mitä haisevampaa, sen parempaa. Voimakastuoksuiset juustot ovat selvä ruokasnobin merkki. Valmisviipaleita tai perusedamia ei sen sijaan taatusti jääkaapista löydy. 

5. Täydellinen kattilasarja

Ruokahifistelijän keittiössä on moniosainen kattila- ja pannusarja, jonka kaikki osat sointuvat hyvin yhteen ja asettuvat kauniisti kaapissa päällekkäin. Epämääräisiä ja kuluneita ruoanlaittovälineitä ei hifistelijän keittiössä näy. 

Ruokasnobi loihtii toki keittiössään myös maukkaita drinkkejä. Katso vinkit videolta!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!