Erilaiset kiisselit ovat monille tuttu jälkiruoka menneiltä vuosikymmeniltä. Helposti kotioloissa valmistuva kiisseli on mainio vaihtoehto myös aamu- tai välipalaksi, muistuttaa Hellapoliisi Kati Jaakonen.
Hellapoliisi Kati Jaakonen uskoo, että perinteiset suomalaiset kiisselit ovat jääneet ainakin kaupunkilaiskodeissa hieman unohdiksiin.
– Joskin lapsiperheissä kiisseleitä varmasti keitellään keskivertoa enemmän. Kiisselit on hyvä tapa tarjota terveellistä välipalaa tai aamupalaa ja niistä saa myös mainioita jälkiruokia. Nykyisin kun hedelmä- ja marjavalikoimat ovat runsaita, on kiisselin valmistuksessakin loputtomia mahdollisuuksia, Hellapoliisi vinkkaa.
Vältä paakkuinen kiisseli – näin onnistut
Kiisseliä suurustaessa moni on varmasti törmännyt yleiseen kompastuskiveen: kiisseliin voi helposti muodostua paakkuja. Miten paakkuuntumisen sitten voi välttää?
– Sileän kiisselin ilman paakkuja saat, kun lisäät nesteen ohuena nauhana höyryävään, ei kiehuvaan, liemeen koko ajan sekoittaen ja hämmennät kiisseliä kevyesti. Älä vatkaa, ettei kiisselistä tule venyvää.
Kiisselin voi Hellapoliisin mukaan suurustaa kahdella tapaa. Yksi tapa on, että kaikki ainekset maissitärkkelys tai perunatärkkelys mukaanlukien laitetaan samaan aikaan kattilaan ja kiehautetaan.
Hellapolisiin reseptit:
Makuja.fi julkaisee viikoittain uuden Hellapoliisin herkullisen reseptin. Tällä kertaa nautitaan

