Oletko sinäkin unohtanut klassikkoherkun? Loistava aamupala tai jälkiruoka

Hellapoliisin sitruskiisseli
MTV

Erilaiset kiisselit ovat monille tuttu jälkiruoka menneiltä vuosikymmeniltä. Helposti kotioloissa valmistuva kiisseli on mainio vaihtoehto myös aamu- tai välipalaksi, muistuttaa Hellapoliisi Kati Jaakonen.

Hellapoliisi Kati Jaakonen uskoo, että perinteiset suomalaiset kiisselit ovat jääneet ainakin kaupunkilaiskodeissa hieman unohdiksiin.

– Joskin lapsiperheissä kiisseleitä varmasti keitellään keskivertoa enemmän. Kiisselit on hyvä tapa tarjota terveellistä välipalaa tai aamupalaa ja niistä saa myös mainioita jälkiruokia. Nykyisin kun hedelmä- ja marjavalikoimat ovat runsaita, on kiisselin valmistuksessakin loputtomia mahdollisuuksia, Hellapoliisi vinkkaa.

Vältä paakkuinen kiisseli – näin onnistut

Kiisseliä suurustaessa moni on varmasti törmännyt yleiseen kompastuskiveen: kiisseliin voi helposti muodostua paakkuja. Miten paakkuuntumisen sitten voi välttää?

– Sileän kiisselin ilman paakkuja saat, kun lisäät nesteen ohuena nauhana höyryävään, ei kiehuvaan, liemeen koko ajan sekoittaen ja hämmennät kiisseliä kevyesti. Älä vatkaa, ettei kiisselistä tule venyvää.

Kiisselin voi Hellapoliisin mukaan suurustaa kahdella tapaa. Yksi tapa on, että kaikki ainekset maissitärkkelys tai perunatärkkelys mukaanlukien laitetaan samaan aikaan kattilaan ja kiehautetaan.

Hellapolisiin reseptit:

Makuja.fi julkaisee viikoittain uuden Hellapoliisin herkullisen reseptin. Tällä kertaa nautitaan sitruskiisseliä.

Kaikki Hellapoliisin reseptit löydät täältä.

– Maissitärkkelys vaatii muutaman minuutin kypsennyksen, kun taas perunajauhoilla suurustettaessa kiisseli kiehautetaan sen verran, että kiisseli pulpahtaa. Tällä tavalla suurustettaessa on hyvä tietää paljonko jauhoja tarvitaan, jotta niitä on oikea määrä.

Maissitärkkelys sopii erityisesti maitopohjaisiin kiisseleihin ja perunajauhot kirkkaisiin kiisseleihin.

– Kiisselin voi suurustaa myös lisäämällä jauhot nesteeseen sekoitettuna ohuena nauhana sekoittaen höyryävän kuumaan nesteeseen. Edelleen maissitärkkelys vaatii muutaman minuutin kypsennyksen, kun taas perunajauhoja käytettäessä riittää, että kiisseli pulpahtaa, Hellapoliisi vinkkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja