Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko kokeillut? Tämä porsaanliha on aivan omaa luokkaansa – ”iso suositus!”

Mangalitza-porsaassa on erityisen paljon rasvaa.
Mangalitza-porsaassa on erityisen paljon rasvaa.Jani Kinnunen / Sivumaku
Julkaistu 30.11.2015 09:02
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Oletko kuullut mangalitza- eli villaporsaasta?

Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee maistamaan erityisen mangalitza-porsaan lihaa. Vaikka porsaanliha ei kuulu bloggaajan suosikkeihin, yllätti mangalitza hänet positiivisesti.

– Iso suositus! Kinnunen toteaa blogissaan.

– En tiennyt eläimestä etukäteen mitään, ja pidän lähtökohtaisesti porsaan ulkofileetä kenties tylsimpänä raaka-aineena lihoista. Opin nopeasti, että mangalitza ei olekaan mikä tahansa possu, Kinnunen kirjoittaa.

Mangalitzan liha on erityisen rasvaista, mutta rasvaa pidetään erityislaatuisena. Sanotaan, että rasva kuin sulaa suuhun, eikä maistu pahalle – ja nimenomaan rasva tekee lihasta mehevää ja maukasta. Mangalitzan ruhopainosta voi olla jopa 30 prosenttia rasvaa.

– Rasvaa oli ulkofileessäkin hämmentävän paksu kerros. Tiesin toisaalta heti, että se mahdollistaa lihan hitaan ja pitkän kypsentämisen, mikä ei tavallisen possun ulkofileellä olisi mahdollista, Kinnunen toteaa.

Katso hitaasti paahdetun mangalitza-possun ulkofileen resepti Sivumaku-blogista täältä!

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Tämä yksityiskohta paljastaa laadukkaan lihan kaupassaSyötkö sinä tätä halpaa ja halveksittua raaka-ainetta? Vain parin euron kilohinta: "Älyttömän mehukasta" Paras lohi valmistuukin täysin odottamattoman raaka-aineen avulla: "Totaalisen ainutlaatuinen lopputulos"Erinomainen ruoka vaikka itsenäisyyspäiväksi: "Helppoa luksusta, eikä niin kallistakaan"Annos, joka tarjoillaan suomalaisravintoloissa usein väärin – "Yksi kaltoin kohdelluimpia ruokia yhdessä spaghetti bolognesen kanssa"Moderni vaihtoehto hodarille – korvaa nakki porkkanalla!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 16:44
    Jouluruoka

    Luulitko näitä joulun herkuiksi? Totuus paljastuu kaupan hyllyllä

  • 11:32
    Jouluruoka

    Kuinka nopeasti joulukinkku sulaa jääkaapissa?

  • Eilen17:44
    Jouluruoka

    Piparit airfryerissa – superhelppo ohje!

  • Eilen09:04
    Joulukinkku

    Kuinka kauan joulukinkku säilyy? Martat: Tämä on ehdoton takaraja

  • 13.12.17:32
    Leipä

    Vappu Pimiän saaristolaisleipä on hitti: "Maailman helpoin tehdä"