Oletko kokeillut? Tämä porsaanliha on aivan omaa luokkaansa – ”iso suositus!”
Oletko kuullut mangalitza- eli villaporsaasta?
Sivumaku-ruokablogia kirjoittava Jani Kinnunen suosittelee maistamaan erityisen mangalitza-porsaan lihaa. Vaikka porsaanliha ei kuulu bloggaajan suosikkeihin, yllätti mangalitza hänet positiivisesti.
– Iso suositus! Kinnunen toteaa blogissaan.
– En tiennyt eläimestä etukäteen mitään, ja pidän lähtökohtaisesti porsaan ulkofileetä kenties tylsimpänä raaka-aineena lihoista. Opin nopeasti, että mangalitza ei olekaan mikä tahansa possu, Kinnunen kirjoittaa.
Mangalitzan liha on erityisen rasvaista, mutta rasvaa pidetään erityislaatuisena. Sanotaan, että rasva kuin sulaa suuhun, eikä maistu pahalle – ja nimenomaan rasva tekee lihasta mehevää ja maukasta. Mangalitzan ruhopainosta voi olla jopa 30 prosenttia rasvaa.
– Rasvaa oli ulkofileessäkin hämmentävän paksu kerros. Tiesin toisaalta heti, että se mahdollistaa lihan hitaan ja pitkän kypsentämisen, mikä ei tavallisen possun ulkofileellä olisi mahdollista, Kinnunen toteaa.
Katso hitaasti paahdetun mangalitza-possun ulkofileen resepti Sivumaku-blogista täältä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan