Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
Lassaka on lasagnen ja moussakan hybridi, jossa pasta korvataan kesäkurpitsalla tai munkoisolla. Lassakan juustokastikkeen voi valmistaa oikeastaan mistä tahansa jääkaapin jämäjuustosta. Testaa herkullista ja vähähiilihydraattista reseptiä!
Ainekset
- 2 kesäkurpitsaa tai 1 munakoiso
Jauhelihaseos
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 iso sipuli pilkottuna
- 1 pieni purkki tomaattipyrettä (tai noin puolet tuubista eli 70 g)
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- Suolaa ja pippuria
- Haluamiasi mausteita/yrttejä (esimerkiksi tuoretta basilikaa silppuna + kuivattua oreganoa)
Juustokastike
- 2 dl ruokakermaa / maitoa
- 250 g juustoa (esim. Koskenlaskija Ruoka -juustoa)
- Hieman juustoraastetta kastiketta saostamaan
Pinnalle
- Hieman juustoraastetta
Valmistusohje
Lassaka eli lasagne-moussaka valmistuu näin:
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsoista varovasti pitkittäin n. 4mm paksuisia siivuja esimerkiksi mandoliinin avulla. (Voi olla hieman helpompaa, jos puolitat ensin kokonaisen kesäkurpitsan keskeltä, eli tulee hieman lyhyempiä siivuja).
Levitä kesäkurpitsasiivut leivinpaperin päälle uunipellille ja ripottele niiden päälle suolaa. Lasagnea varten tarvitaan noin kaksi uunipellillistä siivuja. Laita kesäkurpitsaviipaleet hetkeksi uuniin, jotta niistä haihtuu ylimääräinen neste.
2. Tee jauhelihaseos: Kuullota pannulla sipuli ja valkosipuli öljyssä/voissa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää joukkoon tomaattipyre ja mausteet sekä yrtit.
3. Tee juustokastike: Lämmitä kattilassa kerma/maito ja sekoita joukkoon Koskenlaskija Ruoka. Varo, ettei pala pohjaan. Lisää joukkoon myös vähän juustoraastetta, jotta kastikkeesta tulee hieman paksumpaa. Ota sivuun jäähtymään.
4. Kokoa lasagne vuokaan: Laita pohjalle kerros uunissa itketettyjä kesäkurpitsaviipaleita, päälle kerros jauhelihseosta ja sitten juustokastiketta. Tee sitten sama uudestaan. Viimeistele lasagne kesäkurpitsaviipaleilla, jonka päälle laitat loput juustokastikkeet sekä hieman juustoraastetta.
5. Paista lasagnea 200-asteisessa uunissa, kunnes sen pinta on saanut kauniin ruskean värin. Ota lasagne uunista ja anna tekeytyä ja vetäytyä hetken ennen sen nauttimista.
Resepti on muunnelma karppaus.info -sivuston lassakasta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka