Mainos

Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa sinappituubista? Näin valmistaja kommentoi outoa ohjetta

Sinappituubin kyljestä löytyy teksti, jota harva suomalainen on tullut ajatelleeksi. 

Oletko huomannut, että monien sinappituubien kyljistä löytyy ainesosaluettelon ja ravintosisällön lisäksi myös ohjeistus siihen, kuinka sinappituubia tulisi oikeasti käyttää? Jos katsot tarkkaan, huomaat tuubissa tekstin ”ravistettava”.

Sinappituubi tulisi siis ravistaa ennen käyttöä samaan tapaan kuin vaikkapa ketsuppi- tai salaatinkastikepullo. Mihin tämä erikoiselta kuulostava ohjeistus oikein perustuu?

"Vaikka metallituubin ravistaminen tuntuisi oudolta..."

Turun Sinappia edustavan elintarvikeyritys Unileverin mukaan ohjeistus on tehty palvelemaan kuluttajia ja tarjoamaan parhaan mahdollisen makunautinnon.

– Sinappia erottuu luontaisesti, kun se on säilöttynä – sekä tuubissa että lasipurkissa. Erottuva aines on sinappia, ja kun sinappia sekoittaa tai ravistaa, niin se yhdistyy jälleen, Riitta Jantunen Unileveriltä kertoo.

– Ohjeistamme kaikissa sinappipakkauksissamme ravistamaan sinappia, jotta kuluttajalle ei käy niin, että tuubista tulee ulos vain nestettä ensin. Vaikka metallituubin ravistaminen tuntuisi oudolta, se auttaa sekoittamaan ainekset keskenään, Jantunen lisää.

Erikoiselta tuntuvalle ohjeistukselle löytyy siis aivan looginen selitys. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja