Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko huomannut pienen yksityiskohdan valkosipulinkynnestä? Oleellinen vaikutus!

Shutterstock
Julkaistu 28.06.2019 08:13

MTV LIFESTYLE

Oletko huomannut valkosipulinkynnen sisällä olevan pienen, vihertävän idun? Sillä on oleellinen vaikutus makuun. 

Olet ehkä havainnut valkosipulia pilkkoessasi kynnen sisällä olevan pienen vihertävän idun eli alkion. Tuoreessa valkosipulissa itu on vaalea ja miedon makuinen. Valkosipulin vanhetessa siitä tulee kuitenkin vihertävä, se kasvaa hieman ja muuttuu maultaan kitkeräksi. Osa kokeista suositteleekin poistamaan sen ennen valkosipulin käyttöä. Mitä idulle siis pitäisi tehdä?

Jos haluat kitkeryyttä ruokaan, pilko itu ruoan mukaan

ValkosipuliValkosipulinkynnen sisältä paljastuu vihreä itu.Shutterstock

Ranskalainen kokki Jacques Pépin suosittelee jättämään idun sisään, jos ruokaan tarvitaan kitkerää makua. Samaa suosittelee kokki David Lebovitz. Lebovitz testasi majoneesin ja pastan valmistusta kahdella tapaa: ensimmäinen versio sisälsi valkosipulin vihreän idun, toinen ei. Pastaan valkosipuli päätyi kypsennettynä, majoneesiin raakana. Kokki tuli siihen tulokseen, että kypsennettynä makueroa ei huomaa, mutta raakana majoneesissa maku muuttuu.

Mikä siis on lopputulos? Ruoka-alan ammattilaiset suosittelevat poistamaan vihreän idun, jos et pidä kitkerästä mausta. Jos käytät valkosipulia kypsennettynä, maussa ei ole niin suurta eroa, että vihreän osan poistaminen välttämättä kannattaisi.

Lähde: Food52

***

3:16Valkosipuli-kinkkupasta

Lisää aiheesta:

Pilkotko vai puristatko valkosipulin? Tällainen vaikutus valinnalla on makuunMiten pilkot sipulin? Myös silppuamissuunnalla on yllättäen väliäÄlä tee näin valkosipulille! Voi pilata raaka-aineen tai koko ruoanEthän tee näin valkosipulille? Voi pilata raaka-aineen tai tekemäsi ruoan Tiedätkö, missä vaiheessa valkosipuli kuuluu lisätä pannulle? Yleinen kokkausmoka pilaa raaka-aineen maun hetkessä Pitääkö valkosipulista poistaa vihreä sisus ennen käyttöä?
RuokaValkosipuliMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 13.9.17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat