Oletko huomannut broilerissa valkoisia raitoja? Tästä ne kertovat

broileri
Lihaa tarkkaan katsomalla voi nähdä valkoisia viivoja. Shutterstock

Broilerin ostossa kannattaa kiinnittää valkoisiin raitoihin erityistä huomiota.

Broileria pidetään punaista lihaa terveellisempänä vaihtoehtona, ja moni kuluttaja valitsee sen tästä syystä ostoskoriinsa. Broilerin ulkonäköön kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä broileri ei välttämättä olekaan terveellisempi vaihtoehto. Kun raakaa rintafileetä tutkailee tarkemmin, pinnalla saattaa huomata valkoisia raitoja.

Amerikkalaisen Compassion in World Farming -organisaation mukaan valkoiset raidat vaikuttavat merkittävästi lihan laatuun. Tämä voi tarkoittaa, että lihassa on enemmän rasvaa ja vähemmän proteiinia.

Broilerin rintafileessä näkyvät valkoiset raidat kertovat broilerin kehityksestä tehdastiloilla, kertoo organisaatio. Broilerit kasvatetaan massatuotannolla, jolla pyritään kasvattamaan mahdollisimman suuriksi mahdollisimman nopeasti. Tämän seurauksena broileri on rasvaisempaa ja vähemmän ravitsevaa.

Arkansasin ja Texasin A&M yliopistojen viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan broilerin valkoiset raidat ovat lisääntyneet viimeisten vuosien aikana. Tutkimuksessa selvisi, että valkoiset raidat vaikuttavat negatiivisesti lihan laatuun.

Buzzfeedin haastatteleman National Chicken Councilin puhemiehen mukaan valkoiset raidat ilmenevät vain pienessä osassa lihaa eivätkä aiheuta terveydelle tai ruoan turvallisuudelle uhkaa.

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja