Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oletko huomannut broilerissa valkoisia raitoja? Tästä ne kertovat

Lihaa tarkkaan katsomalla voi nähdä valkoisia viivoja.
Lihaa tarkkaan katsomalla voi nähdä valkoisia viivoja.Shutterstock
Julkaistu 17.08.2017 20:02

PETRA SUNDELL

Broilerin ostossa kannattaa kiinnittää valkoisiin raitoihin erityistä huomiota.

Broileria pidetään punaista lihaa terveellisempänä vaihtoehtona, ja moni kuluttaja valitsee sen tästä syystä ostoskoriinsa. Broilerin ulkonäköön kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä broileri ei välttämättä olekaan terveellisempi vaihtoehto. Kun raakaa rintafileetä tutkailee tarkemmin, pinnalla saattaa huomata valkoisia raitoja.

Amerikkalaisen Compassion in World Farming -organisaation mukaan valkoiset raidat vaikuttavat merkittävästi lihan laatuun. Tämä voi tarkoittaa, että lihassa on enemmän rasvaa ja vähemmän proteiinia.

Broilerin rintafileessä näkyvät valkoiset raidat kertovat broilerin kehityksestä tehdastiloilla, kertoo organisaatio. Broilerit kasvatetaan massatuotannolla, jolla pyritään kasvattamaan mahdollisimman suuriksi mahdollisimman nopeasti. Tämän seurauksena broileri on rasvaisempaa ja vähemmän ravitsevaa.

Arkansasin ja Texasin A&M yliopistojen viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan broilerin valkoiset raidat ovat lisääntyneet viimeisten vuosien aikana. Tutkimuksessa selvisi, että valkoiset raidat vaikuttavat negatiivisesti lihan laatuun.

Buzzfeedin haastatteleman National Chicken Councilin puhemiehen mukaan valkoiset raidat ilmenevät vain pienessä osassa lihaa eivätkä aiheuta terveydelle tai ruoan turvallisuudelle uhkaa.

Lähteet: Buzzfeed, Independent, Conservative Tribune

***

0:31Herkullinen kanawokki

Lisää aiheesta:

Terveellisin tapa syödä perunat: Lyö laudalta valkoisen riisinHyvää kansainvälistä munapäivää! Popsi poskeen kananmunia ja tee legendaarinen kastike munaperjantain kunniaksi – tässä hyödyt Rintafilee vai paistileike? Ota nämä seikat huomioon, kun ostat broileria: "Sopii erinomaisesti grillaajalle"Ruokamaailman uusi innovaatio on keksitty: Pekonissa voisi olla noin neljäsosa vähemmän rasvaa!Tiesitkö? Näin pähkinät kannattaisi oikeasti säilyttääMakkaramiehetkin innostuivat – onko broileri oikeasti terveellistä?
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä

  • 13.8.16:16
    Jauheliha

    Naudanlihan hinta noussut edelleen hurjasti