Oletko huomannut broilerissa valkoisia raitoja? Tästä ne kertovat
Broilerin ostossa kannattaa kiinnittää valkoisiin raitoihin erityistä huomiota.
Broileria pidetään punaista lihaa terveellisempänä vaihtoehtona, ja moni kuluttaja valitsee sen tästä syystä ostoskoriinsa. Broilerin ulkonäköön kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota, sillä broileri ei välttämättä olekaan terveellisempi vaihtoehto. Kun raakaa rintafileetä tutkailee tarkemmin, pinnalla saattaa huomata valkoisia raitoja.
Amerikkalaisen Compassion in World Farming -organisaation mukaan valkoiset raidat vaikuttavat merkittävästi lihan laatuun. Tämä voi tarkoittaa, että lihassa on enemmän rasvaa ja vähemmän proteiinia.
Broilerin rintafileessä näkyvät valkoiset raidat kertovat broilerin kehityksestä tehdastiloilla, kertoo organisaatio. Broilerit kasvatetaan massatuotannolla, jolla pyritään kasvattamaan mahdollisimman suuriksi mahdollisimman nopeasti. Tämän seurauksena broileri on rasvaisempaa ja vähemmän ravitsevaa.
Arkansasin ja Texasin A&M yliopistojen viime vuonna julkaistun tutkimuksen mukaan broilerin valkoiset raidat ovat lisääntyneet viimeisten vuosien aikana. Tutkimuksessa selvisi, että valkoiset raidat vaikuttavat negatiivisesti lihan laatuun.
Buzzfeedin haastatteleman National Chicken Councilin puhemiehen mukaan valkoiset raidat ilmenevät vain pienessä osassa lihaa eivätkä aiheuta terveydelle tai ruoan turvallisuudelle uhkaa.
Lähteet: Buzzfeed, Independent, Conservative Tribune
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan