Oletko hoksannut käyttää simaa näin? Mikael suosittelee: "Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi..."
Tiesitkö, että perinteinen vappusima sopii myös mainiosti erilaisiin cocktaileihin? Altian baarimestari Mikael Karttunen vinkkaa herkullisen vappujuoman simasta ja rommista.
Altian baarimestari Mikael Karttunen loihti vapun hittidrinkin simasta, rommista ja raparperilikööristä.
Drinkin tekemiseen ei tarvitse sen kummempia välineitä ja juoman voi kyhätä kokoon vaikka omalla pihalla keittiöstä löytyviä välineitä hyödyntäen.
– Otetaan tällainen jokamiehen mitta, eli ihan shottilasi. Jokaiselta löytyy ihan kotioloista näitä. Tässä ei tosiaankaan tarvita mitään erikoisvälineitä, vaan mennään ihan helposti piknik-tyylillä. Vappuna onnistuu myös ulko-olosuhteissa.
Karttusen mukaan sima on yllättäen aika hauska pidentäjä – siis juoma, jolla voi jatkaa erilaisia juomasekoituksia.
– Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi pidentäjänä tai mikserinä, kun se perinteisesti nautitaan sellaisenaan.
Miten valmistuu rommisima? Minkälaisia muita drinkkejä simasta voi tehdä? Katso videolta!
Katso juoman resepti: Rommisima - Mikaelin vappudrinkki
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2020.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan