Oletko hoksannut käyttää simaa näin? Mikael suosittelee: "Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi..."

Altian baarimestari Mikael Karttunen valmistaa helpon vappudrinkin simasta ja rommista 2:25 Altian baarimestari Mikael Karttunen valmistaa helpon vappudrinkin simasta ja rommista

Tiesitkö, että perinteinen vappusima sopii myös mainiosti erilaisiin cocktaileihin? Altian baarimestari Mikael Karttunen vinkkaa herkullisen vappujuoman simasta ja rommista.

Altian baarimestari Mikael Karttunen loihti vapun hittidrinkin simasta, rommista ja raparperilikööristä.

Drinkin tekemiseen ei tarvitse sen kummempia välineitä ja juoman voi kyhätä kokoon vaikka omalla pihalla keittiöstä löytyviä välineitä hyödyntäen.

– Otetaan tällainen jokamiehen mitta, eli ihan shottilasi. Jokaiselta löytyy ihan kotioloista näitä. Tässä ei tosiaankaan tarvita mitään erikoisvälineitä, vaan mennään ihan helposti piknik-tyylillä. Vappuna onnistuu myös ulko-olosuhteissa.

Karttusen mukaan sima on yllättäen aika hauska pidentäjä – siis juoma, jolla voi jatkaa erilaisia juomasekoituksia.

– Sitä ei ehkä tule ajatelleeksi pidentäjänä tai mikserinä, kun se perinteisesti nautitaan sellaisenaan.

Miten valmistuu rommisima? Minkälaisia muita drinkkejä simasta voi tehdä? Katso videolta!


Katso juoman resepti: Rommisima - Mikaelin vappudrinkki

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2020. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.