Oletko alakuloinen? Nämä ruoat piristävät!

banaani,-mansikka,-alakuloisuus
Lisää mansikat ja banaanit ruokavalioosi. Shutterstock

Alakuloisuus saattaa välillä vaivata, mutta onneksi muutama ruoka-aine auttaa sitä vastaan.

Joskus mieli on apea, mutta onneksi maailmassa on lukuisia raaka-aineita, jotka luonnostaan ilostuttavat mieltä tai ovat muutoin terveydelle hyväksi.

Suklaa

Tumma suklaa vähentää stressihormoneiden määrää ahdistuksesta kärsivillä. Suklaan syöminen vapauttaa kehossa myös endorfiineja, jotka saavat aikaan mielihyvän tunteita.

Mausteiset ruoat

Mausteiset ruoat polttavat usein suuta, mutta ei hätää, sillä endorfiinit tulevat apuun ja muuttavat tämän kivun mielihyväksi. Ruoan tulisuutta lisäävien mausteiden on todettu myös parantavan verisuonien ja sydämen terveyttä.

Pähkinät

Magnesiumin puute aiheuttaa väsymystä ja uupumusta. Yksi ratkaisu tähän löytyy pähkinöiden napsimisesta, sillä ne sisältävät magnesiumia. Tämän lisäksi pähkinät sisältävät myös sinkkiä, seleeniä, kuparia, E-vitamiinia, B-vitamiinia ja hyviä rasvoja.

Pasta

Pastassa on paljon hiilihydraatteja ja sen syöminen lisää serotoniinin vapautumista. Serotoniinin vajaus aiheuttaa ihmisillä alakuloa ja osalla myös väkivaltaista käyttäytymistä.

Banaanit

Banaanit ovat hyvä kaliumin lähde. Tämän lisäksi banaanit sisältävät myös magnesiumia, joka ehkäisee masennusta, alakuloisuutta ja ärtyneisyyttä.

Mansikat

Mansikoissa on paljon C-vitamiinia ja kuituja. Mansikat parantavat verihiutaleiden toimintaa ja voivat myös auttaa estämään sydän- ja verisuonisairauksien riskitekijöitä.

Kala

Kala sisältää omega-3-rasvahappoja, jotka parantavat muun muassa mielialaa.

Lähde: The Daily Meal 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja