Oletko aina nälkäinen? Tässä syy

COLOURBOX20067348
Älä katso! Pelkkä ruokakuvien katsominen saattaa lisätä nälkähormonin määrää kehossa. Bad Man Production

Söitkö äsken, mutta taas on nälkä? Kuluvatko iltasi napostelun parissa, kosak nälkä ei vain tyydyty? Health-lehti listasi syyt ainaiseen nälkään.

Et syö tarpeeksi usein

Älä jätä aterioiden väliin liian pitkää aikaa: 4-5 tuntia on maksimi. Älä jätä aterioita välistä. Vaikka vihaisit aamupalaa, syö jotakin tunnin sisällä heräämisestä: kokeile jogurttia, maapähkinävoita omenansiivujen kera tai soijamaito-smoothieta.

Kokeile vaikka tätä:

Syöt liian nopeasti

Pureskele ruoka kunnolla, jotta aivoillasi on aikaa havaita syöminen. Jos syöt liian nopeasti, aivot eivät ehdi todeta kylläisyyttä. Odota ainakin 20 minuuttia, ennen kuin santsaat.

Sinulla on lääkitys

Jotkut lääkkeet lisäävät ruokahalua. Keskustele asiasta lääkärisi kanssa.

Tuijotat ruokakuvia

Facebook. Instagram ja Pinterest pommittavat puhelinriippuvaisia ruokakuvilla. 

Obesity-lehdessä vuonna 2012 julkaistun selvityksen mukaan pelkkä ruokakuvien katsominen saattaa lisätä nälkähormoni greliinin määrää kehossa. Ruoan ihana tuoksu toimii samalla tavalla! Älä siis seuraa liian herkullisia some-tilejä.

Et juo vettä

Nälkä ja jano syntyvät samalla aivoalueella. Jos nälkä vaivaa, mutta edellisestä ateriasta ei ole kauaa, koita juoda lasi vettä. Odota 15-20 minuuttia. Nälkä voi kadota tällä yksinkertaisella kikalla!

Ennen ateriaa ei kannata nauttia alkoholia. Alkoholi kuivattaa kehoa ja voi saada sinut tuntemaan nälkää, kun olet vain janoinen. Ihmiset myös tunnetusti syövät kaloripitoisempaa ruokaa alkoholin nauttimisen jälkeen.

Nukuit huonosti

Univaje voi lisätä ruokahalua stimuloivan greliini-hormonin tuotantoa. Samalla se vähentää kylläisyyttä rekisteröivän leptiini-hormonin määrää elimistössä. Yritä nukkua 7-8 tuntia yössä.

Syöt pitkälle prosessoituja hiilihydraatteja

Kun syö yhden keksin, on otettava toinen – totta, eikö?

Herkkujen himottavuudelle on olemassa oikea syy! Esimerkiksi vaalea vehnäleipä nostaa verensokeria nopeasti. Seuraavaksi verensokeri romahtaa ja johtaa uuteen ruoanhimoon. Napostele keksien ja pullan sijaan manteleita, omena, chia-siemeniä tai pistaasipähkinöitä.

Olet stressaantunut

Kun päivä on ollut rankka, jääkaappi kutsuu houkutuksillaan: yksi pulla, niin jo olo paranee…

Stressi lisää adrenaliinin ja kortisolin määrää elimistössä. Keho alkaa hormonien vuoksi uskoa olevansa uhattuna, jolloin ruokahalu lisääntyy. Kokeile liikuntaa tai hyvän, rauhoittavan musiikin kuuntelua napostelun sijaan.

Kaipaat proteiinia

Jos olosi ei ole kylläinen, kokeile lisätä proteiinin määrää. Testaa esimerkiksi kananmunat, vähärasvainen liha tai kreikkalainen jogurtti.

Kehosi kaipaa rasvaa

Tyydyttymättömät rasvat ja kylläisyyden tunne liittyvät toisiinsa. Kokeile syödä pähkinöitä tai avokadoa!

Testaa myös tämä:


Lähde: Health.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja