Oikein valittu iltapala auttaa nukahtamaan – kokeile näitä vähäkalorisia vaihtoehtoja!

jogurtti, marjat
Shutterstock

Estä univaikeudet valitsemalla iltapala oikein!

Olet syönyt koko päivän terveellisesti ja monipuolisesti, mutta ennen nukkumaanmenoa kohtaat vielä selittämättömän naposteluntarpeen. Sokeriset herkut, kuten keksit ja jäätelö, tekevät hallaa ruokavaliollesi, mutta sokeri voi saada sinut myös pyörimään pitkään sängyssä. Älä siis sorru mihin tahansa herkkuun, vaan valitse iltapalaksi sellainen ruoka, joka auttaa sinua myös saamaan unen päästä kiinni.

Banaani ja mantelivoi

Pieni banaani ja ruokalusikallinen mantelivoita on herkullinen, vähäkalorinen iltapala, joka tekee olosta kylläisen. Banaaneissa on paljon kaliumia, luonnollista lihasten rentouttajaa, ja mantelivoissa on paljon uneliaisuutta edistäviä magnesiumia ja kalsiumia.

Täysjyvävoileipäkeksit ja kalkkunaleike

Kalkkunaleike on vähäkalorinen ja -rasvainen valinta ja lisäksi siitä saa lihasten kasvulle hyvää tekevää proteiinia. Kalkkunasta saa kuitenkin myös tryptofaania eli uneliaisuutta edistävää aminohappoa. Nauti kalkkuna täysjyväisten voileipäkeksien kanssa. Niiden sisältämä kuitu auttaa kylläisyydentunteen saavuttamisessa ilman liiallista kilokalorimäärää.

Kreikkalainen jogurtti ja marjat

Kun mielesi tekee jotain viileää ja kermaista, kokeile jäätelön sijaan kreikkalaista jogurttia ja marjoja. Jogurtin kalsium sisältää samaa aminohappoa, jota elimistö käyttää tuottaessaan melatoniinia. Melatoniini on luonnollinen hormoni, joka tunnetaan kyvystään edistää rauhallista unta. Vadelmat ja mansikat puolestaan sisältävät runsaasti B6-vitamiinia, joka myös auttaa edistämään melatoniinin tuotantoa.

Omena ja vähärasvainen juusto

Pieni, paloiteltu omena on luonnostaan makea ja helposti syötävä herkku. Lisäksi se on kuitua täynnä, joten saat ravintoaineiden lisäksi myös kylläisen olon. Nauti omenan kanssa vähärasvaista juustoa, josta saat proteiinia, kalsiumia ja unta edistävää tryptofaania.

Mantelit tai pistaasit

Kourallinen näitä pähkinöitä tarjoaa kelpo annoksen proteiineja ja terveellisiä rasvoja, mutta myös runsaasti magnesiumia, joka edistää melatoniinin tuotantoa. Pistaasit ovat erittäin hyvä vaihtohto, jos sinulla on nälkä, mutta haluaisit varjella linjojasi, sillä noin 25 pistaasissa on yhteensä vain sata kilokaloria. Lisäksi jokaisen pähkinän kuoriminen erikseen tarkoittaa, että saat nauttia napostelusta jonkin aikaa, kun et voi hotkaista kaikkea kerralla.

Lähde: Fox News

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja