Onko jääkaapin perällä vielä vanhoja omena- tai aprikoosihillon jämiä? Tähteistä saa loistavan marinadin broilerille.
Katso yllä olevalta videolta myös toinen herkullinen broileriresepti, jonka neuvoo huippukokki Kari Aihinen!
Broileriruoat ovat herkullisia ja helppoja valintoja arki-iltoina. Joskus tutut marinadivaihtoehdot kaipaavat kuitenkin tuunausta. Oh Sweet Basil -blogissa vinkataan helposta keinosta, jolla broileriin saa superhyvän marinadin ja jääkaapin pohjalle lojumaan jääneet purkin pohjat hyödynnettyä.
Paras marinadi broilerille syntyy nimittäin hillopurkkien pohjista. Varsinkin aprikoosi-, mango-, persikka-, päärynä- ja omenahillot ovat loistavia vaihtoehtoja.
Koko ruoka syntyy vain muutamasta ainesosasta. Hillon lisäksi tarvitaan broilerin rintafileitä, valkosipulijauhetta sekä italialaista salaattikastiketta, jonka voi tehdä helposti itse öljystä, etikasta, yrteistä ja mausteista.
Näin teet italialaisen salaattikastikkeen itse
Sekoita oliiviöljyä ja esimerkiksi punaviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa sekaisin 2:1-suhteella. Lisää mukaan reilusti lempiyrttejäsi ja mausteistasi, esimerkiksi paprika-, sipuli-, valkosipuli-, persilja-, basilika- ja oreganojauheet sopivat hyvin.
Lisää mukaan vielä hiukan sokeria sekä suolaa ja pippuria. Kastikkeen voi ravistaa sekaisin lasipurkissa tai vispata pienessä kulhossa.