Odottamaton ainesosa tekee broilerista supermaukasta – hyödynnä jääkaapin perälle jääneet tähteet
Onko jääkaapin perällä vielä vanhoja omena- tai aprikoosihillon jämiä? Tähteistä saa loistavan marinadin broilerille.
Katso yllä olevalta videolta myös toinen herkullinen broileriresepti, jonka neuvoo huippukokki Kari Aihinen!
Broileriruoat ovat herkullisia ja helppoja valintoja arki-iltoina. Joskus tutut marinadivaihtoehdot kaipaavat kuitenkin tuunausta. Oh Sweet Basil -blogissa vinkataan helposta keinosta, jolla broileriin saa superhyvän marinadin ja jääkaapin pohjalle lojumaan jääneet purkin pohjat hyödynnettyä.
Paras marinadi broilerille syntyy nimittäin hillopurkkien pohjista. Varsinkin aprikoosi-, mango-, persikka-, päärynä- ja omenahillot ovat loistavia vaihtoehtoja.
Koko ruoka syntyy vain muutamasta ainesosasta. Hillon lisäksi tarvitaan broilerin rintafileitä, valkosipulijauhetta sekä italialaista salaattikastiketta, jonka voi tehdä helposti itse öljystä, etikasta, yrteistä ja mausteista.
Näin teet italialaisen salaattikastikkeen itse
Sekoita oliiviöljyä ja esimerkiksi punaviinietikkaa tai balsamiviinietikkaa sekaisin 2:1-suhteella. Lisää mukaan reilusti lempiyrttejäsi ja mausteistasi, esimerkiksi paprika-, sipuli-, valkosipuli-, persilja-, basilika- ja oreganojauheet sopivat hyvin.
Lisää mukaan vielä hiukan sokeria sekä suolaa ja pippuria. Kastikkeen voi ravistaa sekaisin lasipurkissa tai vispata pienessä kulhossa.
Purkin pohjalta -broileri, neljälle
4 luutonta broilerin rintafileetä
0,8 dl hilloa (esim. aprikoosi, omena, päärynä)
Ripaus valkosipulijauhetta
1–2 desiä italialaista salaattikastiketta
Valmistus
Sekoita salaattikastike, valkosipulijauhe ja hillo yhteen. Asettele broilerit uunivuokaan ja kaada seos niiden päälle.
Paista kanoja uunissa 175 asteessa 25–30 minuuttia. Tarkista, että broilerit ovat kypsiä.
Tarjoile broilerit kastikkeineen esimerkiksi pastan tai salaatin kanssa!
Lähteet: Kitchn, Oh Sweet Basil
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan