Nyt taviskin voi maistaa kuuluisaa Linnan boolia – juomayrityksen kehitystyön tulos kauppoihin: ”Meidän versiomme saattaa olla jopa parempaa”

linnan booli pääkuva
Kuvituskuva Shutterstock, toinen kuva Pramia Oy/Tuukka Kiviranta

Pramia Oy tuo kauppoihin Linnan booli -nimisen juoman, jonka maku vastaa Presidentinlinnassa itsenäisyyspäivänä tarjottavan juomasekoituksen makua.

Presidentinlinnan juhlahumuun pääse nyt kiinni myös kotoa käsin. Kurikan Ilvesjoella toimiva juomavalmistaja Pramia Oy tarjoaa ilman kutsua jääneille kansalaisille mahdollisuuden fiilistellä Linnan juhlissa tarjotun boolin makua uudella Linnan booli -juomallaan. Ykköset vain päälle, ja uutuusjuoman korkki auki!

Salaista reseptiä lähdettiin selvittämään boolia maistaneiden avulla

Yrittäjä Marko Mäkinen on jo pitkään pohtinut, miltä kuuluisa Linnan booli maistuu. Asiaa lähdettiin selvittelemään utelemalla asiasta boolia maistaneilta henkilöiltä, muun muassa kansanedustajilta.

Alkuperäisen boolin vuonna 1949 kehitelty resepti on pidetty visusti salassa, mutta parin vuoden kehitystyön jälkeen Pramia Oy uskoo päässeensä jyvälle varjellusta reseptistä.

– Olemme maistattaneet Pramian Linnan boolia sellaisilla henkilöillä, jotka ovat maistaneet myös alkuperäistä versiota. Heidän mielestään maku on nyt todella lähellä, mutta meidän versiomme saattaa olla jopa parempaa, kertoo Pramian tuotekehityspäällikkö Raisa Siltala tiedotteessa.

Boolissa maistuvat sitrushedelmät, kuten greippi, sekä port- ja kuohuviini. Linnan boolia on valmistettu rajoitettu erä. Sitä myydään ainoastaan K-kaupoissa sekä Minimaneissa Etelä-Pohjanmaalla, Satakunnassa ja pääkaupunkiseudulla. Tuote on 5,5-prosenttinen.

Erikoislähetys Linnan juhlista 6.12. klo 17.00 alkaen MTV Uutiset Livessä – näe parhaat etkot, mielenkiintoisimmat vieraat ja vauhdikkaimmat jatkot meidän kanssamme!

1:06

***

0:57

Lähde: Pramia Oy

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja