Nyt tämäkin on tutkittu: Suomalainen mies syö nakkeja mieluiten yksin

Atria julkaisi suuren nakkitutkimuksen, jossa selvisi, millaisissa olosuhteissa suomalaiset syövät nakkeja kaikkein mieluiten.

Tuoreessa tutkimuksessa selvisi, että suomalaiset pitävät nakkeja helppona arkiruokana, mutta miehet ja naiset syövät mielellään nakkinsa erilaisissa olosuhteissa.

Tutkimuksessa selvitettiin myös sitä, missäpäin Suomea nakkeja syödään eniten. Selvisi, että Suomen nakkimaakuntana voidaan pitää Kainuuta: siellä yli puolet kyselyyn vastanneista kertoi syövänsä nakkeja vähintään kerran viikossa.

Nakkeja syödään monessa tilanteessa

Miehillä ja naisilla on omia mieltymyksiään nakkien syömisen suhteen. Lähes kolmannes miehistä kertoi nauttivansa nakkeja mieluiten yksin. Naisista lähes puolet kertoi syövänsä nakit kaikkein mieluiten perheen kanssa.

Puolet miesvastaajista kertoi nakkien maistuvan yöruokana nakkikioskilta syötynä, kun taas 46 prosenttia naisvastaajista kertoi nakkien maistuvan arkiruoan lisäksi mieluiten retkieväänä nuotiolla paistettuna.

Suosikkimausteekseen nakeille suomalaiset nimesivät sinapin. Toiseksi suosituin lisäke nakille on kurkkusalaatti ja kolmantena vaihtoehtona tulee ketsuppi.

Ikä vaikuttaa nakkimakuun

Nakin tärkempänä ominaisuutena suomalaiset pitävät ikään katsomatta sen makua. Nuoret, 15–24-vuotiaat suosivat kuitenkin mieluiten kuorettomia ja mausteisia nakkeja.

25–35-vuotiaat arvostavat itsetehtyjä ja tulisilla mausteilla höystettyä nakkeja ja 35–44-vuotiaat kiinnittävät huomiota terveellisyyteen ja hakevat vähärasvaisia ja vähäsuolaisia nakkivaihtoehtoja.

Nakin rakenteeseen kiinnitetään huomiota erityisesti 45–54-vuotiaana, jolloin nakin halutaan olevan napakka ja napsahtava. Lihaisaa ja kuorellista nakkia suosivat yli 55-vuotiaat.

Atria otti selvää suomalaisten nakkimieltymyksistä kyselytutkimuksella, johon vastasi 1 258 suomalaista. Naisten osuus vastaajista oli 61 prosenttia ja miesten osuus 39 prosenttia. Kyselytutkimus toteutettiin 3.–19.9. välisenä aikana digikyselynä ja tutkimuksen näyte koottiin Atrian Facebook-yhteisön sekä Atrian digikanavien kautta.

Lähde: Atria

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja