Nyt se todella tapahtuu: KFC-ravintolaketju saapuu Suomeen – ensimmäinen ravintola avautuu jo tänä vuonna

KFC Kentucky Fried Chicken
KFC eli Kentucky Fried Chicken tunnetaan friteeratuista kanatuotteistaan. Shutterstock

KFC-ravintolaketju eli Kentucky Fried Chicken rantautuu Suomeen ja avaa ensimmäisen ravintolansa jo kuluvan vuoden aikana.

KFC-pikaruokaravintolaketju saapuu Suomeen pitkän odotuksen ja vaiheilun jälkeen. KFC on globaali, kanaruoastaan tunnettu ravintolabrändi, jolla on vaiherikas ja pitkä historia. Maailmalla KFC-ravintoloita on jo yli 23 000 yli 140 eri maassa.

Suomeen avattavien KFC-ravintoloiden franchise-oikeudet on myönnetty virolaiselle Apollo Groupille, joka vastaa KFC-ravintoloiden franchisingista myös Baltiasssa.

Apollo Groupin toimitusjohtaja Mauri Dorbekin mukaan Suomeen kohdistuva franchise-oikeus on erityisen merkittävä tunnustus  yritykselle, joka ei ole lähtöisin kohdemarkkinasta.

– Suomi on melkein yhtä suuri markkina kuin koko Baltia, joten tämän avauksen myötä markkinapotentiaalimme kasvaa lähes 100 prosenttia. KFC:n lanseeraus Suomessa onkin merkittävä ponnistus ja keskeisin bisneshaasteemme tänä vuonna, kertoo Dorbek.

Lanseeraus etenee vauhdilla koronatilanteesta huolimatta

Apollo Group on ottanut ensimmäiset askeleensa Suomen lanseerauksessa ja nimittänyt KFC Finland -yhtiön toimitusjohtajaksi Janne Einolan, jolla on yli 24 vuoden kokemus vähittäiskaupan myynti-, kehitys- ja johtotehtävistä. Einola on muun muassa osallistunut yli 200 myymälän avaamiseen yhdeksässä eri maassa ja työskennellyt edelliset viisi vuotta merkittävän muotibrändin toimitusjohtajana Intiassa.

"Ravintolapalveluiden kysyntä ei nykytilanteessakaan lakkaa olemasta", Janne Einola sanoo. 

Janne Einolan mukaan Suomessa on odotettu pitkään KFC:n saapumista ja ravintolan jo käsitteeksi muodostuneelle kanaruoalle on valtavasti patoutunutta kysyntää. Odotus on kuitenkin pian ohi.

– Näemme Suomessa paljon potentiaalia, ja olen otettu saadessani olla osa tätä matkaa.  Monien huulilla on juuri nyt kysymykset milloin ja missä avaamme ensimmäiset ravintolat, ja me vastaamme näihin kysymyksiin mahdollisimman pian. Rekrytointiprosessit ovat jo käynnissä, ja tavoitteena on avata vuoden 2021 aikana ensimmäiset KFC-ravintolat Suomeen, hehkuttaa Einola.

KFC:n Suomeen rantautumisesta uutisoitiin ensimmäisen kerran jo vuonna 2018. Tuolloin suunnitelmissa oli avata ravintoloita Suomeen jopa 50 kappaletta. Projekti kuitenkin venyi, kun sopivaa franchiseyrittäjää ei löytynyt. 

***

Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa McDonald'sin nugeteissa?

0:31

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja