Milloin ja minne avautuu Suomen ensimmäinen KFC? Näin vastaa KFC:n Suomen toimitusjohtaja

KFC
KFC Finland -yhtiön toimitusjohtajaksi nimetty Janne Einola kertoo MTV:lle KFC:n suunnitelmista Suomessa. KFC

Pikaruokaketju KFC:n rantautuu pitkän odotuksen jälkeen Suomeen. Minne ketju aikoo avata ensimmäiset ravintolansa ja milloin? Kysyimme asiaa KFC:n Suomen toimitusjohtaja Janne Einolalta.

Videolla: Moskovan KFC-ravintolassa on käytössä pikaruokarobotti!

Kuten keskiviikkona uutisoitiin, KFC-pikaruokaravintolaketju saapuu Suomeen pitkän odotuksen ja vaiheilun jälkeen. KFC on globaali, kanaruoastaan tunnettu ravintolabrändi, jolla on vaiherikas ja pitkä historia. Maailmalla KFC-ravintoloita on jo yli 23 000 yli 140 eri maassa.

– Monien huulilla on juuri nyt kysymykset milloin ja missä avaamme ensimmäiset ravintolat, ja me vastaamme näihin kysymyksiin mahdollisimman pian. Rekrytointiprosessit ovat jo käynnissä, ja tavoitteena on avata vuoden 2021 aikana ensimmäiset KFC-ravintolat Suomeen, KFC Finland -yhtiön toimitusjohtajaksi nimetty Janne Einola totesi tiedotteessa.

"Pääkaupunkiseudulle tulee useampia yksiköitä"

Einola paljastaa MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille, että ensimmäiset KFC-ravintolat avataan pääkaupunkiseudulle. Ketju kartoittaa parhaillaan sopivia ravintolatiloja.

– Pääkaupunkiseudulle tulee useampia yksiköitä, ja on muutamia, joista lähdemme liikkeelle. Tämä päivän tilanne on toki haastava, mutta varmasti kaikki vielä normalisoituu, Einola arvioi. 

Einolan mukaan ketjun tavoitteena on olla Suomen laajuinen. Koko Suomen valloitus ei kuitenkaan tapahdu vuodessa tai kahdessa, vaan kyseessä on enemmänkin pitkän ajan projekti. Vuonna 2018 KFC povasi Suomeen jopa 50 ravintolaa. Onko tämä luku edelleen realistinen?

– Se riippuu monesta asiasta. Luku voi olla vähemmän kuin 50 tai enemmän kuin 50. Riippuu myös siitä, millaisen vastaanoton ravintolat saavat. Tutkimusten perusteellahan KFC on yksi eniten odotetuista brändeistä Suomessa.

Einola ei osaa vielä sanoa tarkkaa päivämäärää, milloin ensimmäinen KFC avaa ovensa pääkaupunkiseudulla. Rekrytointi on kuitenkin jo käynnissä ja seuraavaksi koulutetaan henkilökuntaa.

– Kyllä tässä vielä menee aikaa, että logo näkyy katukuvassa. Tämän vuoden puolella avaamme kuitenkin ensimmäiset ravintolat. 

***

Oletko huomannut tätä yksityiskohtaa McDonald'sin nugeteissa?

Oletko huomannut tämän yksityiskohdan McDonald'sin nugeteissa? 0:31

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.