Nyt se on todistettu! Tämä on ehdottomasti paras tapa syödä Jaffa-keksejä
Asiantuntija on nyt paljastanut ylivoimaisesti parhaimman tavan nauttia Jaffa-keksejä. Syötkö keksit kuten oikeasti kuuluisi?
Kuten monet muutkin asia, myös perinteiset Jaffa-keksit jakavat ihmiset eri leireihin. Osa ihmisistä nauttii keksinsä kahdella puraisulla, osa taas syö keksiä pitkään ja hartaasti edeten reunoilta keskelle. Keksien syöjien joukosta löytyy myös niitä, jotka ahmivat keksin kokonaan suuhunsa, mutta myös niitä, jotka keskittyvät vain täytteen syömiseen.
Mikä näistä tavoista on sitten oikea? Elintarviketieteiden asiantuntija Stuart Farrimond on nyt selvittänyt ihanteellisimman tavan nauttia Jaffa-keksejä. Farrimondin mukaan kaikista parasta olisi, jo saisit suuhusi tasapainoisen yhdistelmän täytettä, suklaata ja taikinaa. Se onnistuu yhdellä tavalla.
Keksin keskiosa kruunaa makunautinnon
Asiantuntijan mukaan tämä onnistuu parhaiten syömällä keksi pieninä paloina reunoilta keskelle, eli niin kutsutulla "ympyrä-metodilla".
– Vaikka kahden puraisun taktiikka onkin yleisin tapa Jaffa-keksien syömiseen, tutkijamme tulivat siihen tulokseen, että ympyrä-tekniikalla saadaan optimaalisesti makua ja makeutta. Tämä voidaan saavuttaa vain näykkimällä ensin reunat, ja sitten syömällä keksin keskiosa, Farrimond toteaa.
Tutkimuksen havainnot on julkaistu McVitie’s Zest raportissa, jossa verrattiin keskenään Jaffa-keksien neljää suosituinta menetelmää.
Lähde: Independent
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti