Nyt on täydellinen aamupala! Puurosta helposti proteiinipitoisempaa ja parempaa

shutterstock_297245420
Shutterstock

Kananmuna on todella trendiruokaa ja sitä voi nauttia monessa muodossa aamiaispöydässä – jopa puuron seassa!

Munapuuro on kaurapuuron ja kananmunan täydellinen yhdistelmä, joka sopii aamiaiselle. 

Kokki Pipsa Hurmerintaesittelee teoksessaan Pipsan keittokirja pienille ihmisille (Tammi 2015) reseptin, jossa yhdistyvät puuro ja kananmunat. Kokeile munapuuron oivallista ja helppoa reseptiä vaikka aamiaisella.

Pipsa Hurmerinnan munapuuro

3 dl vettä tai täysmaitoa
1 dl kaurahiutaleita
1 kananmuna
1 tl öljyä tai voita

Lämmitä neste melkein kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet ja keitä sekoittaen välillä, kunnes puuro on melkein valmista, mutta vielä aika löysää.

Lisää kananmuna puuron sekaan ja sekoita vispilällä. Kananmuna saostaa puuron tehokkaasti.

Anna puuron kuplahtaa muutaman kerran ja ota pois liedeltä.

Sekoita valmiiseen puuroon voi tai öljy.

Lähde: Pipsa Hurmerinta: Pipsan keittokirja pienille ihmisille (Tammi 2015)

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja