Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on taas aika tehdä simaa! Kaksi raaka-ainetta, jotka tekevät tutusta vappujuomasta raikkaan ja terveellisen

5:22Sopiiko vappusima lapsille?
Julkaistu 23.04.2018 15:32

Vappuun on enää viikko, mikä tarkoittaa sitä, että nyt on taas aika laittaa sima tekeytymään. Tänä vuonna tuttu vappujuoma maustetaan raikkaalla limellä ja flunssapöpöt poissa pitävällä inkiväärillä. 

Video: Soveltuuko pieniä määriä alkoholia sisältävä sima lapsille?

Kotitekoinen sima on monelle lapsuudesta tuttu juoma, jonka ainutlaatuinen maku kruunaa vapun vieton. Vaikka perinteinen sima on oiva valinta, tuttua vappujuomaa voi rohkeasti ryhtyä maustamaan yllättävilläkin makupareilla. 

Mitäpä jos kokeilit tänä vuonna maustaa siman raikkailla ainesosilla; limellä ja inkiväärillä. 

Lime-inkiväärisima

n. 50 g tuoretta inkivääriä
4 l vettä
250 g Fariinisokeria
250 g Taloussokeria
3 limetin mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen sokeria, rusinoita

Kuori ja viipaloi inkivääri. Kiehauta inkivääri ja puolet vedestä isossa teräskattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää limettimehu ja loput vedestä.

Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita sitten nestetilkkaan liuotettu hiiva joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Resepti: Dansukker

Lisää aiheesta:

Vapun himotuimman juoman valmistus onnistuu jokaiselta – itse tehty sima saa kaupan versiot kalpenemaan!Unohditko tehdä simaa? Ei hätää – uskomaton pikasima valmistuu muutamassa minuutissa!Perinteisen siman resepti – tällä ohjeella onnistut varmasti!Vappusima – helppo ohje siman valmistukseenValmista itse herkkusimaa – kaupan juomat kalpenevat takuuvarmasti!Sima
SimaVappuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sima
  • 29.4.07:42
    Vappu

    Simaa nopeasti – vielä ehdit valmistaa pikasiman!

  • 23.4.17:32
    Vappu

    Toimi nyt, jos haluat vappusimaa!

  • 30.04.202407:36
    Vappu

    Vapun suosikkiherkut ruokakaupoissa: Nämä suomalaiset ostavat eniten nakkeja ja perunasalaattia

  • 29.04.202407:44
    Vappu

    Pääsikö vappu yllättämään? Vielä ehdit valmistaa pikasiman!

  • 23.04.202417:15
    Vappu

    Viimeiset hetket laittaa vappusima tekeytymään – nappaa ohje täältä