Nyt on taas aika tehdä simaa! Kaksi raaka-ainetta, jotka tekevät tutusta vappujuomasta raikkaan ja terveellisen

Sopiiko vappusima lapsille? 5:22 Sopiiko vappusima lapsille?

Vappuun on enää viikko, mikä tarkoittaa sitä, että nyt on taas aika laittaa sima tekeytymään. Tänä vuonna tuttu vappujuoma maustetaan raikkaalla limellä ja flunssapöpöt poissa pitävällä inkiväärillä. 

Video: Soveltuuko pieniä määriä alkoholia sisältävä sima lapsille?

Kotitekoinen sima on monelle lapsuudesta tuttu juoma, jonka ainutlaatuinen maku kruunaa vapun vieton. Vaikka perinteinen sima on oiva valinta, tuttua vappujuomaa voi rohkeasti ryhtyä maustamaan yllättävilläkin makupareilla. 

Mitäpä jos kokeilit tänä vuonna maustaa siman raikkailla ainesosilla; limellä ja inkiväärillä. 

Lime-inkiväärisima

n. 50 g tuoretta inkivääriä
4 l vettä
250 g Fariinisokeria
250 g Taloussokeria
3 limetin mehu
1/5 tl tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)

Pullotukseen sokeria, rusinoita

Kuori ja viipaloi inkivääri. Kiehauta inkivääri ja puolet vedestä isossa teräskattilassa. Ota kattila liedeltä ja sekoita sokerit joukkoon. Lisää limettimehu ja loput vedestä.

Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi ja sekoita sitten nestetilkkaan liuotettu hiiva joukkoon. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin vuorokausi.

Siivilöi ja pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 teelusikallinen sokeria ja muutama rusina. Pane pullot jääkaappiin. Sima on valmista noin viikossa, kun rusinat nousevat pintaan. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.

Säilytä sima jääkaapissa ja käytä noin viikon kuluessa.

Resepti: Dansukker

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!