Nyt on hyvä pakastepizzavinkki! Muista tämä ensi kerralla, kun teet pizzaa

pizza

Seuraavan kerran, kun teet kotona pizzaa, osta hieman enemmän aineksia kuin todellisuudessa tarvitset. Näin saat samalla valmistettua itsellesi kätevästi pakastepizzaa!

Pakastepizzaa voi tehdä myös itse! Juju on, että pizzataikinaa paistetaan vain osittan, jonka jälkeen se jäähdytetään ja päälle laitetaan halutut täytteet. Pakastamalla ja kelmuun sekä folioon käärimällä saat itsellesi kotitekoista pakastepizzaa helposti. 

Tee-se-itse pakastepizza

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita jo lämmitysvaiheessa uuniin pizzakivi tai pelti, jossa on leivinpaperi.

Kauli ylijäänyt pizzataikina niin moneksi pizzaksi kuin taikinaa riittää. Siitä pizzapohja pizzakivelle tai leivinpaperille uuniin. Paista 3-5 minuuttia, jolloin taikina on hieman kohonnut ja kuivahtanut päältä, mutta silti vielä vaalea.

Anna pizzapohjan jäähtyä kunnolla: Poista pizzakivi ja leivinpaperit sen alta ja jätä pohja uuniritilälle jäähtymään.

Täytä pizzapohja: Laita päälle tomaattikastiketta ja haluamiasi täytteitä. Viimeistele juustoraasteella. Halutessasi voit myös jättää pizzan täyttämättä ja pakastaa pelkät pohjat tässä vaiheessa.

Laita pizza leivinpaperin päällä pakkaseen peittämättömänä noin kolmeksi tunniksi. Ota sen jälkeen pizza pois pakastimesta ja kierrä sen ympärille kunnolla tuorekelmua. Laita sitten pizzaan vielä kerros alumiinifoliota. Näin pizza ei kuivu pakastimessa.

Laita pakastimeen, jossa pizza säilyy jopa 3 kuukautta.

Kun haluat syödä pakastepizzan, paista sitä 275-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia (mieluiten uunin mukana lämmitetyn pizzakiven päällä).

Lähde: The Kitchn

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat