Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on hyvä pakastepizzavinkki! Muista tämä ensi kerralla, kun teet pizzaa

Julkaistu 08.01.2018 17:30

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Seuraavan kerran, kun teet kotona pizzaa, osta hieman enemmän aineksia kuin todellisuudessa tarvitset. Näin saat samalla valmistettua itsellesi kätevästi pakastepizzaa!

Pakastepizzaa voi tehdä myös itse! Juju on, että pizzataikinaa paistetaan vain osittan, jonka jälkeen se jäähdytetään ja päälle laitetaan halutut täytteet. Pakastamalla ja kelmuun sekä folioon käärimällä saat itsellesi kotitekoista pakastepizzaa helposti. 

Tee-se-itse pakastepizza

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Laita jo lämmitysvaiheessa uuniin pizzakivi tai pelti, jossa on leivinpaperi.

Lue myös: Perheenäidin järkytys: Pizzakuski kirjoitti pizzalaatikkoon niin härskin vitsin, että sai potkut

Kauli ylijäänyt pizzataikina niin moneksi pizzaksi kuin taikinaa riittää. Siitä pizzapohja pizzakivelle tai leivinpaperille uuniin. Paista 3-5 minuuttia, jolloin taikina on hieman kohonnut ja kuivahtanut päältä, mutta silti vielä vaalea.

Anna pizzapohjan jäähtyä kunnolla: Poista pizzakivi ja leivinpaperit sen alta ja jätä pohja uuniritilälle jäähtymään.

Täytä pizzapohja: Laita päälle tomaattikastiketta ja haluamiasi täytteitä. Viimeistele juustoraasteella. Halutessasi voit myös jättää pizzan täyttämättä ja pakastaa pelkät pohjat tässä vaiheessa.

Laita pizza leivinpaperin päällä pakkaseen peittämättömänä noin kolmeksi tunniksi. Ota sen jälkeen pizza pois pakastimesta ja kierrä sen ympärille kunnolla tuorekelmua. Laita sitten pizzaan vielä kerros alumiinifoliota. Näin pizza ei kuivu pakastimessa.


Laita pakastimeen, jossa pizza säilyy jopa 3 kuukautta.

Kun haluat syödä pakastepizzan, paista sitä 275-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia (mieluiten uunin mukana lämmitetyn pizzakiven päällä).

Lähde: The Kitchn

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko koskaan paistanut pakastepizzaa tällä tavalla? Taatusti parempi lopputulos!Jäikö pizzaa yli? Tässä on nopein ja paras tapa lämmittää se uudelleenNäin valmistat ravintolatasoista pizzaa kotikeittiössä – tutulla välineellä superrapea lopputulosTäydellisen pizzapohjan salaisuus – näillä vinkeillä onnistutPikainen, mutta hyvä pizzapohjaPienellä muutoksella uskomaton vaikutus pizzaan: Näin taikina kannattaa ehdottomasti valmistaa
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta