Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nyt on hyvä ja helppo uunilohi! Ruoka valmiina alle puolessa tunnissa – todella koukuttava maku

Shutterstock
Julkaistu 01.10.2019 20:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Foliossa paistettu uunilohi on todella simppeli arkiruoka. Se valmistuu nopeasti uunipellillä, eikä ylimääräistä tiskiä synny.

"En papillote" on ranskalainen ruoanvalmistustekniikka, jossa ruoka, kuten kala tai vihannekset höyrytetään kypsäksi leivinpaperinyytissä. The Kitchn -ruokasivusto vinkkaa täydellisen uunilohireseptin, jossa lohi kypsennetään leivinpaperin sijaan folionyytin sisällä. Näin lohen mehukkuus säilyy paremmin kalan kypsyessä uunissa.

– Laitan silti yleensä folionyytin varmuuden vuoksi leivinpaperin päälle uuniin, jotta nesteet eivät varmasti leviä pellille, ruokatoimittaja Yasmin Fahr vinkkaa.

Muista sulkea folionyytti hyvin, jotta höyry ei pääse pakenemaan kääröstä. Kalasta tulee tällä valmistusmenetelmällä todella mehukasta ja maukasta. Lohelle tehtävä kastike on suolaisen makeaa ja koukuttava. Voit hyödyntää samaa kastikereseptiä myös valmistaessasi folioon käärittyjä vihanneksia.

– Kun lohi on lähes kypsää, avaa foliokääre varovasti sivuilta ja sivele kalan päälle kastiketta. Laita sitten kala vielä grillivastuksen alle uuniin, jolloin kastikkeen sokerit karamellisoituvat. 

Karamellisoitunut soija-uunilohi

4 kevätsipulin vartta
2 valkosipulinkynttä
1 tlraastettua inkivääriä
0,75 dloliiviöljyä
0,75 dlsoijakastiketta
0,75 dlfariinisokeria
2sitruunaa
1/4 tlmustapippuria
n. 1 kglohifileetä

suolaa
1 dlkorianteria vimeistelyyn
  1. Aseta uuniritilä grillivastuksen alle ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Tee kastike: pilko ohuiksi viipaleiksi kevätsipulin varret. Laita valkoiset osat kulhoon ja jätä vihreät osaan sivuun koristelua varten. Raasta valkosipulinkynnet ja kuori ja raasta inkivääriä teelusikallinen. Lisää ne kevätsipulin valkoisten viipaleiden joukkoon. Lisää oliiviöljy, soijakastike, fariinisokeri, 1 sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
  3. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Levitä iso, kaksinkerroin taiteltu pala foliota uunipellille ja asettele lohifilee sen keskelle nahkapuoli alaspäin.
  4. Nosta folion reunoja niin, että neste ei pääse valumaan ulos. Kaada kastike lohifileen päälle. Taittele folio lohen ympärille tiiviiksi nyytiksi.
  5. Paista lohta uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Leikkaa sillä välin toinen sitruuna viipaleiksi ja pilko korianteri.
  6. Ota lohi uunista ja laita päälle grilllivastus. Avaa folionyytti varovasti reunoilta ja asettele folion reunoja sivuun, niin että lohi pääsee paahtumaan grillivastuksen alla. Nostele lusikalla kastiketta lohen päälle ja laita uuniin grillivastuksen alle paistumaan muutamaksi minuutiksi, kunnes lohen pinta saa kullanruskean värin.
  7. Leikkaa lohi annospaloiksi. Viimeistele annokset kevätsipulilla, mustapippurilla, korianterilla ja sitruunaviipaleilla.

 Lähde: The Kitchn

Voit myös kokeilla perinteisempää uunilohireseptiä:

1:30Uunikirjolohi ja sitrusssalsa

Lisää aiheesta:

Tässäkö helpoin tapa kypsentää kalaa? Superherkullinen lopputulos vähällä vaivalla: "Kenties maailman paras uunilohen resepti" Unohda rasvankäry! Näin Jamie Oliver kypsentää lohifileet – kevyttä ja helppoa Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Kokeile näitä kolmea herkullista reseptiä – tarvitset vain kolme ainesosaaGrillauksen Suomen mestari paljastaa voittoreseptinsä – tämä grillilohi vie kielen mennessään!Helpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!Kokonaisena grillattu porsaansisäfilee
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen