Nyt on hyvä ja helppo uunilohi! Ruoka valmiina alle puolessa tunnissa – todella koukuttava maku

lohi uunilohi
Shutterstock

Foliossa paistettu uunilohi on todella simppeli arkiruoka. Se valmistuu nopeasti uunipellillä, eikä ylimääräistä tiskiä synny.

"En papillote" on ranskalainen ruoanvalmistustekniikka, jossa ruoka, kuten kala tai vihannekset höyrytetään kypsäksi leivinpaperinyytissä. The Kitchn -ruokasivusto vinkkaa täydellisen uunilohireseptin, jossa lohi kypsennetään leivinpaperin sijaan folionyytin sisällä. Näin lohen mehukkuus säilyy paremmin kalan kypsyessä uunissa.

– Laitan silti yleensä folionyytin varmuuden vuoksi leivinpaperin päälle uuniin, jotta nesteet eivät varmasti leviä pellille, ruokatoimittaja Yasmin Fahr vinkkaa.

Muista sulkea folionyytti hyvin, jotta höyry ei pääse pakenemaan kääröstä. Kalasta tulee tällä valmistusmenetelmällä todella mehukasta ja maukasta. Lohelle tehtävä kastike on suolaisen makeaa ja koukuttava. Voit hyödyntää samaa kastikereseptiä myös valmistaessasi folioon käärittyjä vihanneksia.

– Kun lohi on lähes kypsää, avaa foliokääre varovasti sivuilta ja sivele kalan päälle kastiketta. Laita sitten kala vielä grillivastuksen alle uuniin, jolloin kastikkeen sokerit karamellisoituvat. 

Karamellisoitunut soija-uunilohi

kevätsipulin vartta
valkosipulinkynttä
1 tlraastettua inkivääriä
0,75 dloliiviöljyä
0,75 dlsoijakastiketta
0,75 dlfariinisokeria
2sitruunaa
1/4 tlmustapippuria
n. 1 kglohifileetä

suolaa
1 dlkorianteria vimeistelyyn


  1. Aseta uuniritilä grillivastuksen alle ja lämmitä uuni 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  2. Tee kastike: pilko ohuiksi viipaleiksi kevätsipulin varret. Laita valkoiset osat kulhoon ja jätä vihreät osaan sivuun koristelua varten. Raasta valkosipulinkynnet ja kuori ja raasta inkivääriä teelusikallinen. Lisää ne kevätsipulin valkoisten viipaleiden joukkoon. Lisää oliiviöljy, soijakastike, fariinisokeri, 1 sitruunan mehu ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
  3. Mausta lohifilee suolalla ja pippurilla. Levitä iso, kaksinkerroin taiteltu pala foliota uunipellille ja asettele lohifilee sen keskelle nahkapuoli alaspäin.
  4. Nosta folion reunoja niin, että neste ei pääse valumaan ulos. Kaada kastike lohifileen päälle. Taittele folio lohen ympärille tiiviiksi nyytiksi.
  5. Paista lohta uunin keskitasolla noin 15-20 minuuttia. Leikkaa sillä välin toinen sitruuna viipaleiksi ja pilko korianteri.
  6. Ota lohi uunista ja laita päälle grilllivastus. Avaa folionyytti varovasti reunoilta ja asettele folion reunoja sivuun, niin että lohi pääsee paahtumaan grillivastuksen alla. Nostele lusikalla kastiketta lohen päälle ja laita uuniin grillivastuksen alle paistumaan muutamaksi minuutiksi, kunnes lohen pinta saa kullanruskean värin.
  7. Leikkaa lohi annospaloiksi. Viimeistele annokset kevätsipulilla, mustapippurilla, korianterilla ja sitruunaviipaleilla.

 Lähde: The Kitchn

Voit myös kokeilla perinteisempää uunilohireseptiä:

Uunikirjolohi ja sitrusssalsa 1:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!