Foliossa paistettu uunilohi on todella simppeli arkiruoka. Se valmistuu nopeasti uunipellillä, eikä ylimääräistä tiskiä synny.
"En papillote" on ranskalainen ruoanvalmistustekniikka, jossa ruoka, kuten kala tai vihannekset höyrytetään kypsäksi leivinpaperinyytissä. The Kitchn -ruokasivusto vinkkaa täydellisen uunilohireseptin, jossa lohi kypsennetään leivinpaperin sijaan folionyytin sisällä. Näin lohen mehukkuus säilyy paremmin kalan kypsyessä uunissa.
– Laitan silti yleensä folionyytin varmuuden vuoksi leivinpaperin päälle uuniin, jotta nesteet eivät varmasti leviä pellille, ruokatoimittaja Yasmin Fahr vinkkaa.
Muista sulkea folionyytti hyvin, jotta höyry ei pääse pakenemaan kääröstä. Kalasta tulee tällä valmistusmenetelmällä todella mehukasta ja maukasta. Lohelle tehtävä kastike on suolaisen makeaa ja koukuttava. Voit hyödyntää samaa kastikereseptiä myös valmistaessasi folioon käärittyjä vihanneksia.
– Kun lohi on lähes kypsää, avaa foliokääre varovasti sivuilta ja sivele kalan päälle kastiketta. Laita sitten kala vielä grillivastuksen alle uuniin, jolloin kastikkeen sokerit karamellisoituvat.
Karamellisoitunut soija-uunilohi
| 4 | kevätsipulin vartta |
