Nyt on aika valmistaa simaa! Katso reseptit vapun suosikkijuomaan
Maisteletko tulevana vappuna mieluummin perinteistä vappusimaa, vai kaipaatko vaihtelua klassikkoreseptiin? Poimi resepti ja valmistaudu vappuun ajallaan.
Sima olisi hyvä valmistaa noin viikkoa ennen vappua, eli simanvalmistusta suunnittelevien olisi syytä ryhtyä pian toimiin perinteisen vappujuoman valmistamiseksi. Makuja.fi kokosi yhteen tärkeimmät vinkit siman valmistamiseen – ja liudan simareseptejä perinteisestä
Kahden sokerin juoma
Perinteiseen simaan tarvitaan kahta sokeria: kidesokeria tuomaan makeutta, sekä tummempaa, kosteaa fariinisokeria. Fariinisokerilla on tärkeä rooli siman värissä ja ominaismaussa. Fariinisokerin määrä vaikuttaa siihen, kuinka tummaa ja aromikasta simaa kotona valmistuu.
Varjele herkkää fariinisokeria
Fariinisokeri säilyy pakkauspäivästä kolmisen vuotta. Kosteana sokerina se voi avatussa pakkauksessa kovettua, ja tästä syystä se kannattaakin säilyttää tiiviisti suljettuna.
Kovettuneen fariinisokerin voi kuitenkin myös pelastaa ja perinteinen keino on lisätä fariinisokeripussiin teelusikallinen vettä puolta sokerikiloa kohden ja sulkea pussi huolellisesti, jolloin sokeri pehmenee 1–2 päivässä. Kiireinen käyttäjä voi lisätä tuplasti vettä ja puristella pussia hetken aikaa, jolloin sokeri pehmenee heti käytettäväksi. Siman valmistukseen kovettunut fariinisokeri käy kuitenkin sellaisenaan, sillä se liukenee kuumaan veteen.
Kokeile erilaisia simareseptejä:
Lähde: Dansukker
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti