Nyt menivät syntymäpäiväkakut uusiksi: Uusin trendi jakaa taatusti mielipiteet – maistuisiko lihakakku?

shutterstock_895369301
Kuvan lähde Shutterstock, kuvakaappaus Instagram. Shutterstock, toinen kuva Instagram

Japanissa villitsee jälleen uusi ruokatrendi: maistuisiko sinulle perinteisen syntymäpäiväkakun sijaan raasta lihasta tehty kakku?

Perinteisiä kakkuaineksia kuten sokeria, jauhoja, rasvaa tai kermakuorrutetta ei japanilaisissa trendikakuissa nähdä. Syntymäpäivänä pöytään laitetaan sen sijaan iso kasa raakaa lihaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Erikoiset lihakakut ovat kuitenkin yllättäen varsin kauniita. Raaka liha on muotoiltu kakun tai lahjapaketin muotoon, ja kakku on koristeltu päältä esimerkiksi kukilla, ruseteilla tai tähtisädetikuilla. Kukkakoristelut on tehty esimerkiksi pekonista, kinkkusiivuista tai paahtopaistista.

Liha kakuissa on raakaa, mutta kypsentämättä sitä ei kuitenkaan syödä. Ideana on, että juhlijat voivat itse kuoria kakusta lihapalasia ja grillata paistaa niitä pöydästä löytyvissä paistoastioissa.

BBC kertoo, että lihakakkuja on alkanut ilmestyä yhä enemmän ja enemmän ravintoloihin ympäri Japania. Ensimmäisen kerran ne tulivat markkinoille muutamia vuosia sitten.

Nyt myös Instagram ja Twitter ovat täyttyneet punertavien kakkujen kuvista.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lähteet: BBC, The Daily Meal

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.