Nyt löytyi täydellinen perustelu kahvinjuonnille – näin monta kuppia kannattaa nauttia

kahvi
Maistuuko kahvi? Hyvä! Shutterstock

Suosikkipiristäjäsi saattaa antaa sinulle energian lisäksi myös hyvät terveysvaikutukset.

Harvardissa tehty tutkimus väittää, että kahvia juovat ihmiset saattavat elää pidempään.

Tutkijat seurasivat 200 000 ihmisen toimia 28 vuoden ajan. Huomattiin, että tupakoimattomista ne, jotka joivat 3–5 kuppia kofeiinipitoista tai kofeiinitonta kahvia päivässä kuolivat 15 prosenttia epätodennäköisemmin mistään syystä kuin ne, jotka eivät juoneet kahvia lainkaan.

Kuinka paljon sitten pitäisi juoda kahvia? Sopivaa määrää on mahdotonta sanoa, mutta 3–5 kupillista oli tutkimuksessa havaittu hyvä määrä. Tosin vaatimattomampia vaikutuksia huomattiin vähäisemmilläkin määrillä.

Kahvin sisältämästä yhdisteestä apua

Tutkimusta johtaneen Frank Hun mukaan eräs selittävä tekijä voi olla voimakas antioksidantti, klorogeenihappo, jota kahvissa on runsaasti.

Tämä yhdiste voi myös selittää tutkimuksessa havaitun 19 prosentin laskun sydänsairauksissa ja 24 laskun diabetekseen liittyvissä kuolemissa, kun kahvia juovia verrattin kahvia juomattomiin.

Hun mukaan syy on siinä, että kummatkin sairaudet johtuvat tulehduksista, joita klorogeenihappo auttaa elimistössä vähentämään.

Lisäksi tutkijat huomasivat, että tupakoimattomien joukosta ne, jotka joivat kahvia 3–5 kuppia päivässä kuolivat 37 prosenttia epätodennäköisemmin neurodegeneratiivisiin sairauksiin, kuten Parkinsonin tautiin. Lisäksi kahvia juomattomiin verrattuna kahvin juojat kuolivat oman käden kautta 36 prosenttia epätodennäköisemmin.

Tiesitkö, miten maito kannattaa kaataa purkista? Katso video!

Lähde: Men's Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja