Nyt loppui einesversion mikrotus: Näin vähällä vaivalla teet hittiruokaa, jota koko Suomi rakastaa – oletko jo testannut?
Pinaattiletut ovat yksi Suomen suosituimmista einestuotteista. Niiden valmistaminen on kuitenkin niin simppeliä, että sinunkin kannattaisi joskus kokeilla itse tehtyjä lättyjä einesten mikrottamisen sijaan.
Suomalaiset rakastavat pinaattilettuja ja ne ovat vuosikymmenten aikana vakiintuneet osaksi lounasruokaloiden tarjontaa, niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikoillakin. Fazer Food Servicesin vuoden 2019 lempilounasruokakyselyssä selvisi, että pinaattiletut ovat yhä kymmenen suosituimman lounasruoan joukossa.
Pinaattilettujen valmistaminen on superhelppoa! Kun pinaatti on sesongissa, valmista letut pakastetuotteen sijaan tuoreesta raaka-aineesta.
Pinaattiletut
n. 40 kpl pieniä lettuja
150 g pakastepinaattia (tai tuoretta pinaattia)
5 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai öljyä
Tarjoiluun:
Puolukkahilloa tai sokeroitua puolukkasurvosta
Sulata pakastepinaatti. Sekoita kulhossa maito, munat, vehnäjauhot ja suola. Sekoita joukkoon sulanut pinaatti. Anna taikinan turvota hetki. Paista pinaattiletut lettupannulla voissa tai öljyssä. Nauti esimerkiksi puolukkahillon kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa