Nyt loppui einesversion mikrotus: Näin vähällä vaivalla teet hittiruokaa, jota koko Suomi rakastaa – oletko jo testannut?

Pinaattiletut
Pinaattiletut valmistuvat käden käänteessä. MTV

Pinaattiletut ovat yksi Suomen suosituimmista einestuotteista. Niiden valmistaminen on kuitenkin niin simppeliä, että sinunkin kannattaisi joskus kokeilla itse tehtyjä lättyjä einesten mikrottamisen sijaan. 

Suomalaiset rakastavat pinaattilettuja ja ne ovat vuosikymmenten aikana vakiintuneet osaksi lounasruokaloiden tarjontaa, niin päiväkodeissa, kouluissa kuin työpaikoillakin. Fazer Food Servicesin vuoden 2019 lempilounasruokakyselyssä selvisi, että pinaattiletut ovat yhä kymmenen suosituimman lounasruoan joukossa.

Pinaattilettujen valmistaminen on superhelppoa! Kun pinaatti on sesongissa, valmista letut pakastetuotteen sijaan tuoreesta raaka-aineesta.

Pinaattiletut

n. 40 kpl pieniä lettuja

150 g pakastepinaattia (tai tuoretta pinaattia)
5 dl maitoa
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
Paistamiseen:
voita tai öljyä
Tarjoiluun:
Puolukkahilloa tai sokeroitua puolukkasurvosta

Sulata pakastepinaatti. Sekoita kulhossa maito, munat, vehnäjauhot ja suola. Sekoita joukkoon sulanut pinaatti.  Anna taikinan turvota hetki. Paista pinaattiletut lettupannulla voissa tai öljyssä. Nauti esimerkiksi puolukkahillon kanssa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja