Nyt kiistellään Oreo-kekseistä: Minkä värisiä nämä suosikkiherkut sinun mielestäsi ovat?

0:44 Helpot kolmen ainesosan keksit valmistuvat hetkessä

Sosiaalisessa mediassa käydään kovaa väittelyä siitä, ovatko suositut Oreo-keksit väriltään mustia vai ruskeita. 

Katso videolta superhelppojen maapähkinäkeksien resepti. 

Oreo-keksien valmistaja Mondelez vastaa kysymykseen keksin väristä verkkosivustollaan. Valitettavasti valmistajan vastaus ei anna viimeistä sanaa kiisteltyyn aiheeseen.

– Meillä ei ole määrättyä väriä Oreolle. Jotkut ihmiset ajattelevat Oreo on väriltään ruskea, kun toiset taas näkevät värin lähempänä mustaa, valmistaja vastaa ihmettelijöille.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vastauksesta hämmentyneen ja keksien mustasta värittyneen toimittaja Lee Breslouerin mukaan todisteet viittaavat siihen, että keksien väritys lähentelee mustaa. Oreo-keksien ainesosaluettelosta voi nimittäin lukea, että kaakao on käsitelty alkalilla.

Käsittely muuttaa kaakaon väriä

Suklaa on peräisin kaakaopavuista, ja jos olet koskaan ostanut raakakaakaota kaupasta, se näyttää varmasti ruskealta. Mutta Oreolla ei ole mitään tekemistä tämän hienon kaakaon kanssa, Breslouer muistuttaa.

Se sisältää kaakaota, joka on paahdettu korkeissa lämpötiloissa. Ja kuten pakkauksessa sanotaan, se on käsitelty alkalilla, joka vähentää kaakaon katkeruutta ja muuttaa sen väriä.

– Alkalisointi tummentaa kaakaojauheen väriä, Food Crumbles -sivustolla kerrotaan.

Tämä tarkoittaa siis käytännössä sitä, että kaakaolla on jalostamattomassa muodossa ruskean sävyjä ja lähestyy mustaa sen jälkeen, kun kaakao on alkaloitu.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja