Nyt: Jälleen huonoja uutisia: Helsinkiläinen Michelin-ravintola sulki ovensa

ravintola (1)
colourbox

Helsingin Sanomien Nyt.fi:n saamien tietojen mukaan Michelin-ravintola Luomo on lopettanut toimintansa ainakin toistaiseksi. 

Nyt.fi:n tavoittaman Luomon pääomistaja Mika Mattilan mukaan ravintolan oli tarkoitus avata tänään ovensa, mutta toisin kävi ja Luomo pysyy toistaiseksi suljettuna.

Mattilan mukaan vuosi 2014 oli Luomolle ja monelle muullekin suomalaiselle ravintolalle haastava synkän taloustilanteen vuoksi. Myös ravintoloiden edustuskuluvähennyksen poistuminen vaikutti toimintaan rankasti.

– Se [vähennys] kyllä osui aika pahasti meihin ja moneen muhunkin ravintolaan. Se on vaikuttanut asiakkaiden kävijämäärään paljonkin, Mattila toteaa Nyt.fi:lle.

Mattilan mukaan päätös Luomon sulkemisesta on ollut hyvin raskas eikä tilanne näytä tällä hetkellä valoisalta tulevaisuuden suhteen, vaikka ravintoloiden edustuskuluvähennys onkin palautettu tälle vuodelle.

Viime vuonna ovensa sulki myös helsinkiläinen Michelin-ravintola Postres.  Vuoden lopussa ravintola G.W. Sundmansilta ilmoitettiin sen muuttuvan tammi-helmikuussa tilaus- ja juhlaravintolaksi. Hans Välimäen kahden Michelin-tähden ravintola Chez Dominique sulkeutui puolestaan jo vuonna 2013.

Lähde: Nyt


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja