Jauhelihapihvistä "tummanruskeaa lihakarkkia" – Antti Suikkari paljastaa burgeripihvien supermehukkaan ykkösen

Näin teet täydellisiä smash-burgereita – Burger Lovers -terassi avautui Rautatientorilla 3:03 Näin teet täydellisiä smash-burgereita – Burger Lovers -terassi avautui Rautatientorilla

MTV Uutiset Live vieraili Helsingin Rautatientorille pystytetyllä Burger Lovers -terassilla ja perehtyi trendikkäiden smash burgereiden saloihin.

Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla keväällä kerrottiin, suomalaisten burgerihifistelijöiden keskuudessa on jo pidemmän aikaan kuhistu smash burgereista. Nämä litistettyyn, paistopinnaltaan täydelliseen jauhelihapihviin perustuvat hampurilaiset ovat pikku hiljaa raivaamassa tietään koko kansan tietoisuuteen.

Antti Suikkarin mukaan smash burgerit ovat perusburgeripihvejä armollisempia, mitä tulee niiden valmistukseen. Smash burgereiden valmistuksessa ei haittaa, että jauheliha paistuu täysin kypsäksi.

– Saa markettijauhelihastakin huomattavasti parempaa burgeria tehtyä, kun tekee sen smash-pihveiksi.

MTV Uutiset Live vieraili perjantaina avautuneella Burger Lovers -terassilla Helsingin Rautatientorilla ja selvitti, miten hittihampurilainen valmistuu. Paikalla smash burgerin saloista kertomassa oli yksi tapahtuman järjestäjistä, Burger Lovers Finland -yhteisön perustaja Antti Suikkari

Intensiivinen lihan maku, supermehukas lopputulos

Suikkarin mukaan smash burger -pihvin ideana on paistaa todella ohut pihvi todella kuumalla pannulla. Apuvälineenä voi käyttää vaikkapa rautakaupasta löytyviä työkaluja. 

– Voi käyttää pientä kattilaa tai muurauskauhaa. Ajatus on siinä, että pyritään maksimoimaan todella rapea ja hyvä paistopinta. Pihviin tulee intensiivinen lihan maku. Kyse on maillard-efektistä, jossa lihan aminohapot ja sokerit karamellisoituvat, Suikkari kuvailee. 

Hän muistuttaa, että jauhelihan tulee olla smash burgereita valmistaessa todella rasvapitoinen. 

– Pihvi on supermehukas, vaikka näyttää ohuelta ja kuivalta. Tummanruskeaa lihakarkkia, siihen se taika perustuu!

Burger Lovers -terassi on pystytettynä Helsingin Rautatientorilla 21.6. saakka. Terassiin osallistuvat hampurilaisravintolat ja burgereihin erikoistuneet keittiömestarit tarjoilevat burgereita pop-up -pisteistään tai ruokarekoistaan.

Miten smash burger paistetaan ja mitä kaikkea muuta sen valmistamiseen liittyy? Katso videolta!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!