Varusmiesten suosikkiruokia ovat perinteiset kotiruoat, vaikka maksakastike ja silakkalaatikko ovatkin saaneet väistyä uusien suosikkien tieltä.
Varuskunnan ruokaloissa ruokalistat kiertävät kuuden viikon jaksoilla. Varusmiesten ei kuitenkaan tarvitse syödä koko palvelusaikaansa samoja ruokia, sillä ruokalista uudistetaan kaksi kertaa vuodessa. Käytössä on niin sanottu kesä- ja talvilista.
– Kotimaisuusaste pyritään pitämään korkealla, vaikka satokausikalenteria ei aivan säntillisesti voidakaan noudattaa, kertoo Leijona Cateringin keittiömestari Jaakko Sauvola.
Kalaa vähintään kaksi kertaa viikossa
Varusmiesten kestosuosikkeja ovat perinteiset kotiruoat, kuten lihapullat ja lihamakaronilaatikko. Myös hernekeitto ja pannukakku maistuvat, kertoo varuskuntaravintola Hilman ravintolapäällikkö Päivi Laine-Alonen.
– Joskus kuulee varusmiesten huutavan innoissaan, jee tänään on makaronilaatikkoa, Laine-Alonen nauraa.
Kalaruoat eivät puolestaan ole kovinkaan suuressa suosiossa varusmiesten keskuudessa, vaikka niitä tarjoillaankin suositusten mukaisesti vähintään kaksi kertaa viikossa.


