Älä anna pitkän raaka-ainelistan hämätä, sillä tämä kasvispitoinen thairuoka valmistuu yllättävän nopeasti.
Välillä tekee mieli kokeilla uusia makuja ja ruokaelämyksiä. Kanaa Kung Po-reseptistä on hyvä aloittaa, sillä tämä ruokalaji on hyvin yksinkertainen valmistaa.
Tässä tasapainoisessa thaimaalaisessa ruoassa yhdistyvät klassiset thairuoan maut, kuten tulisuus, makeus ja hapokkuus. Kanaa Kung Po sisältää herkullisia ja tuoreita raaka-aineita, kuten kanaa, pähkinöitä ja vihanneksia. Nopeasti kypsennettävät raaka-aineet takaavat ruoan tuoreuden ja rapeuden.
Kanaa Kung Po sopii tarjoiltavaksi riisin tai nuudeleiden kera, mutta voit kokeilla tätä kastiketta myös tortillojen täytteenä tai vaikkapa uuniperunan lisukkeena.
Kanaa Kung Po
500 g broilerin fileetä (naturel)
1 vihreä/punaiinen paprika
1 purjo
1 prk vesikastanjoita
1 prk bambunversoja
50 g maa- tai cashewpähkinöitä (suolattomia)
1 punainen chili
3 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl öljyä
Marinadi
1 rkl soijaa
1 rkl viinietikkaa
2 tl maizenaa
Kastike
2 rkl balsamiviinietikkaa
2-3 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 tl sokeria
2 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 dl vettä
2 tl maizenaa
(suolaa)
VALMISTUS:

