Nopeaa ja maukasta – terveellinen thaiherkku valmistuu kädenkäänteessä

kungpo
Tämä thairuoka sisältää paljon rapeita kasviksia ja terveellisiä pahkinöitä.

Älä anna pitkän raaka-ainelistan hämätä, sillä tämä kasvispitoinen thairuoka valmistuu yllättävän nopeasti. 

Välillä tekee mieli kokeilla uusia makuja ja ruokaelämyksiä. Kanaa Kung Po-reseptistä on hyvä aloittaa, sillä tämä ruokalaji on hyvin yksinkertainen valmistaa. 

Tässä tasapainoisessa thaimaalaisessa ruoassa yhdistyvät klassiset thairuoan maut, kuten tulisuus, makeus ja hapokkuus. Kanaa Kung Po sisältää herkullisia ja tuoreita raaka-aineita, kuten kanaa, pähkinöitä ja vihanneksia. Nopeasti kypsennettävät raaka-aineet takaavat ruoan tuoreuden ja rapeuden. 

Kanaa Kung Po sopii tarjoiltavaksi riisin tai nuudeleiden kera, mutta voit kokeilla tätä kastiketta myös tortillojen täytteenä tai vaikkapa uuniperunan lisukkeena. 

Kanaa Kung Po

500 g broilerin fileetä (naturel)
1 vihreä/punaiinen paprika
1 purjo
1 prk vesikastanjoita
1 prk bambunversoja
50 g maa- tai cashewpähkinöitä (suolattomia)
1 punainen chili
3 valkosipulin kynttä
1 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl öljyä

Marinadi
1 rkl soijaa
1 rkl viinietikkaa
2 tl maizenaa

Kastike
2 rkl balsamiviinietikkaa
2-3 rkl soijaa
1 rkl seesamiöljyä
2 tl sokeria
2 rkl makeaa chilikastiketta
1/2 dl vettä
2 tl maizenaa
(suolaa)

VALMISTUS:

Aloita valmistus kuutioimalla broileri ja sekoittamalla marinadin ainekset keskenään. Sekoita marinadi broilerin joukkoon ja anna lihan marinoitua noin tunti jääkaapissa. Sekoita keskenään kastikkeen ainekset ja jätä odottamaan. Pilko kasvikset, chili, valkosipuli ja raasta inkivääri. Valuta ja huuhtele kastanjat ja bambunversot. Paahda maapahkinöitä pannulla kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.

Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä pannulla ja ruskista broileri. Kun broilerikuutiot ovat kypsiä, siirrä ne lautaselle odottamaan. Kuumenna pari ruokalusikallista öljyä wokkipannulla ja lisää joukkoon chili, inkivääri ja valkosipuli. Kääntele muutaman kerran ja lisää joukkoon loput kasvikset.

Kun kasvikset ovat kuullottuneet, lisää joukkoon broileri ja kastike. Anna hautua muutaman minuutin ja tarjoile.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!