Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

Tarjosimme eilen kavereille korealaisen ruoan illan. Nappasin parin ruoan reseptit Etelä-Korean lähetystön kustantamasta kirjasta Bap - Korealainen keittokirja. Mainio kirja, jonka voi ladata ilmaiseksi täältä.

Vuohenputki on vallannut meidän puutarhassa pari paikkaa. Välillä ne tulee ajettua sileäksi ruohonleikkurilla, välillä nypittyä esim. salaattiin. Bap-kirjassa oli yllättäen korealainen lisuke vuohenputkesta. Marjapuskan alusta pääsi kätevästi eroon ”rikkaruohoista” ja liha sai oivan höysteen. Tämän tekee 5 minuutissa, josta valtaosa kuluu nopeaan ryöppäämiseen ja vuohenputken kuivaksi puristamiseen. Erittäin helppo ja nopea sekä loistavan mielenkiintoinen lisä aasialaisessa kattauksessa sekä pelkästään vaikka grillattua lihaa kruunaamaan.

VINKKI! Mausta vuohenputki ensin ohjeen mukaan ja lisää aineksia, jos oma makusi sitä toivoo. Itse tuplasin soijan ja seesamiöljyn määrän.

Vuohenputkilisuke korealaisittain
Cham namul 참나물 [cham-na-mul]
4 hlölle
100 g vuohenputkea
1 rkl soijakastiketta
0,5 tl suolaa
1 tl murskattua valkosipulia
1 tl hienonnettua kevätsipulia
1 tl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä
5 dl vettä

OHJE: Pese vuohenputket ja leikkaa 4 cm pituisiksi. Ryöppää vuohenputket kiehuvassa vedessä, johon on lisätty 0,5 tl suolaa. Valuta kuuma vesi ja huuhtele kylmällä vedellä. Purista pois ylimääräinen vesi. Sekoita vuohenputket kulhossa soijakastikkeen, valkosipulin, kevätsipulin ja seesamiöljyn kanssa. Lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita. Lopuksi ripottele seesaminsiemenet.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat