Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

Julkaistu 04.06.2017 19:07

Tarjosimme eilen kavereille korealaisen ruoan illan. Nappasin parin ruoan reseptit Etelä-Korean lähetystön kustantamasta kirjasta Bap - Korealainen keittokirja. Mainio kirja, jonka voi ladata ilmaiseksi täältä.

Vuohenputki on vallannut meidän puutarhassa pari paikkaa. Välillä ne tulee ajettua sileäksi ruohonleikkurilla, välillä nypittyä esim. salaattiin. Bap-kirjassa oli yllättäen korealainen lisuke vuohenputkesta. Marjapuskan alusta pääsi kätevästi eroon ”rikkaruohoista” ja liha sai oivan höysteen. Tämän tekee 5 minuutissa, josta valtaosa kuluu nopeaan ryöppäämiseen ja vuohenputken kuivaksi puristamiseen. Erittäin helppo ja nopea sekä loistavan mielenkiintoinen lisä aasialaisessa kattauksessa sekä pelkästään vaikka grillattua lihaa kruunaamaan.

VINKKI! Mausta vuohenputki ensin ohjeen mukaan ja lisää aineksia, jos oma makusi sitä toivoo. Itse tuplasin soijan ja seesamiöljyn määrän.

Vuohenputkilisuke korealaisittain
Cham namul 참나물 [cham-na-mul]
4 hlölle
100 g vuohenputkea
1 rkl soijakastiketta
0,5 tl suolaa
1 tl murskattua valkosipulia
1 tl hienonnettua kevätsipulia
1 tl seesamiöljyä
1 tl seesaminsiemeniä
5 dl vettä

OHJE: Pese vuohenputket ja leikkaa 4 cm pituisiksi. Ryöppää vuohenputket kiehuvassa vedessä, johon on lisätty 0,5 tl suolaa. Valuta kuuma vesi ja huuhtele kylmällä vedellä. Purista pois ylimääräinen vesi. Sekoita vuohenputket kulhossa soijakastikkeen, valkosipulin, kevätsipulin ja seesamiöljyn kanssa. Lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita. Lopuksi ripottele seesaminsiemenet.

Lisää aiheesta:

Imanin maapähkinävoinuudelitMehevä maissi-kanapannuPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaBokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisiSriracha-maissitKalaa japanilaisen peston ja salaatin kera
korealainenkasvislisukealkuruokalisukereseptivilliyrttivuohenputki
aasialainen

Tuoreimmat aiheesta

korealainen
  • 28.11.201819:45
    resepti

    Bokkeumbap - nopea ja herkullinen korealainen paistettu riisi

  • 19.11.201820:07
    burgeri

    Korealainen kanaburgeri - superhyvä!

  • 10.08.201411:01
    broilerinsiivet

    Korealaisittain maustetut frittisiivet

  • 06.08.201422:18
    bulgogi

    Bulgogi - nopeasti paistettu korealainen liha