Nokkelat lihanystävät piinaavat kaupassakävijöitä Alaskassa: "Ne tietävät, mitä tekevät"

shutterstock_1890477106
Korpit ovat oppineet, miten varastaa ihmisten ruokaostoksia parkkipaikalla. Kuvituskuva. Shutterstock

Lihanhimoiset korpit piinaavat kaupassakävijöitä Alaskassa, kertoo paikallinen Anchrorage Daily News -sanomalehti.

Ruokaa kädestä varastelevat lokit ovat valitettavan tuttu ilmiö monelle kaupunkilaiselle, mutta röyhkeys näyttää tarttuneen myös korppeihin.

Alaskan suurimmassa kaupungissa Anchoragessa elelevät korpit ovat alkaneet piinata paikallisia lihanystäviä Costco-myymälän parkkipaikalla. Linnut ryöstelevät asiakkaiden pihvejä ja pistelevät ne parempiin suihin.

Yksi uhreista on Marnie Jones puolisoineen. Pariskunta osti kaupasta neljä filet mignon -pihviä. Matkalla autolle pakkaus oli lipsahtanut ulos ostoskärryistä. Kotiin päästyään he huomasivat yhden pihvin puuttuvan.

Jonesin aviomies tajusi, että oli nähnyt lihoja maasta nostaessaan korpin pihvi suussaan. Palaset loksahtivat kohdilleen.

"Ne tietävät, mitä tekevät"

Myös muut Anchrorage Daily Newsin haastattelemat asiakkaat ovat valitelleet korppien herkuttelevan heidän kustannuksellaan.

Korpit ovat ryöstäneet ostoskärryistä esimerkiksi porsaan kylkipaloja, kun ihmisen silmä on hetkeksi välttänyt. Toisinaan mukaan on lähtenyt yksi lihanpala, toisinaan koko paketti. Jotkut asiakkaat ovat löytäneet lihanpaloista kotona nokkimisjälkiä.

Korpit kykenevät myös yhteistyöhön. Linnut ovat toimineet esimerkiksi siten, että yksi häiritsee asiakasta ja toinen yrittää varastaa tältä ruokaa.

– Ne tietävät, mitä tekevät; kyseessä ei ole ensimmäinen kerta. Ne ovat hyvin lihavia, joten epäilen, että niillä on oma järjestelmänsä täällä, korppien ryöstämäksi joutunut Matt Lewallen sanoo.

Korpit oppivat ihmisten tavat

Lintubiologi Rick Sinnott toteaa, että kaupungin kasvamisen seurauksena myös jätemäärät kasvavat. Tämä houkuttelee paikalle eläimiä, esimerkiksi kaikkiruokaisia korppeja, jotka etenkin talvisin käyttävät ravintonaan haaskoja.

Sinnott epäilee, että varastelevat korpit eivät näe nälkää vaan hakevat lähinnä herkkuhetkiä. Porsaan kylkipala on linnulle kuin hampurilainen ihmiselle, lintubiologi luonnehtii.

Korpit ovat hyvin älykkäitä eläimiä, jotka ovat oppineet, miten ihmiset käyttäytyvät ruokakauppojen parkkipaikoilla. Oppimiskykynsä ansiosta ostoskärrystä napattu pihvi on niille varsinaista pikaruokaa.

Katso myös: Millainen asiakkaan käytös suututtaa ruokakaupan myyjän?

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja