Mies reagoi nopeasti, ennen kuin lokki ehti vohkia ruokaa – tästä syystä miljoonia katselukertoja kerännyt video aiheuttaa paheksuntaa

Röyhkeä lokkilauma keskeytti haastattelun – jäätelön syönti osoittautui mahdottomaksi tehtäväksi 7:36
Katso myös: Röyhkeä lokkilauma keskeytti toimittajamme tekemän haastattelun – jäätelön syönti osoittautui mahdottomaksi

Mies julkaisi TikTokissa videon, jossa hän onnistuu nappaamaan kiinni häntä kohti lentävän lokin. Hän on myöhemmin pyytänyt anteeksi tekoaan.

Vietettyään yön kaupungilla juhlimassa, uusiseelantilainen Taylor päätti hakea ruokaa helpottaakseen tulevaa krapulaa jo etukäteen.

Kun Taylor istui nauttimaan maukasta pikaruokaansa, lokit ympäröivät hänet. Nopeiden refleksiensä ansiosta mies ehti napata yhdestä lokista kiinni, ennen kuin se ehti koskea nuoren miehen hampurilaiseen. Tapauksesta uutisoi muun muassa Mirror.

Taylor ehti kuvata tilanteesta videon. Mies julkaisi videon TikTok-tilillään pitäen tapausta vain hauskana sattumuksena.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Luonnonsuojeluministeriö paheksuu

Video keräsi nopeasti yli 22 miljoonaa katselukertaa. Sen levittyä sosiaalisessa mediassa selvisi pian, että kyseinen lokkilaji, johon Taylor tarttui, on suojeltu.

Niitä arvioidaan olevan Uudessa-Seelannissa enää vain noin 500 000.

Videoon kiinnitti nopeasti huomiota Uuden-Seelannin luonnonsuojeluministeriö, jossa siihen ei oltu tyytyväisiä. 

Otagon suojeluosaston toimintapäällikkö Annie Wallace kertoo Otago Daily Times -lehdelle olevansa pettynyt siihen, että video nousi viraaliksi.

– Tarapunga on suojattu villieläinlailla, mikä tarkoittaa, että niiden häirintä, ahdistelu ja tappaminen on laitonta. Niille, jotka näin tekevät, voidaan määrätä sakkoja tai vankeutta. 

Wallace on varoittanut ihmisiä käyttäytymästä samalla tavalla.

– Eläimelle on stressaavaa, kun joku nappaa sen ja pitää kiinni tällä tavalla. 

Hän painotti myös, että lintuja ei pitäisi syöttää, saati antaa pikaruokaa. Lintujen elimistö ei ole kehittynyt kestämään ihmisten ruokaa ja se voi saada ne sairaiksi.

”Minä vain tartuin siihen”

Taylor julkaisi myöhemmin anteeksipyyntövideon, jolla hän kertoi, ettei hänen tarkoituksensa ollut napata lokkia kiinni. Hän myös kertoo pelkäävänsä niitä.

– Ne kaikki alkoivat tavallaan syöksyä minua kohti pommin lailla yrittäen saada ranskalaiseni. Yksi alkoi tulla kohti päätäni, joten laitoin käteni ylös. Minä vain tartuin siihen. 

Alkuperäisellä videolla näkyy, että Taylor päästi lokin pian vapaaksi.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat