Oluesta voi tehdä myös mehujäitä! Testaa Vaimomatskuu-ruokablogin Jellan ohjetta.
Jäätelö ja mehujäät maistuvat suomalaisille kesähelteillä, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että oluttakin voi nauttia "tikun päästä"?
Vaimomatskuu-blogin Jella Bertell loihti jäätelön ja oluen herkullisen yhdistelmän, olutmehujään. Jellan ohjeessa lakritsijäätelö yhdistyy lakritsilta ja vadelmalta maistuvan hapanoluen kanssa.
– Vaikka oma yhdistelmäni tässä reseptissä on vadelma-lakritsi sour ja lakritsijäätelö, toimii oheinen ohje toki millä vain oluella ja jäätelöllä. Kuorruteen voi myös tehdä valkosuklaan sijasta maitosuklaasta tai tummasta suklaasta, Jella kirjoittaa blogissaan.
Jellan olutmehujäät
Reseptistä tulee 6 kappaletta olutmehujäätä. Reseptin on laatinut Vaimomatskuu-ruokablogin Jella Bertell.
n. 2 dl hapanolutta (esim. CoolHead Brew Salted Licorice Raspberry Sour)
n. 2 dl lakritsijäätelöä (esim. 3 Kaveria)
Kuorrute:
100 g valkosuklaahippuja2 ½ rkl kookosöljyä
