No nyt on herkkua oluen ystäville! Jella keksi nerokkaan yhdistelmän: "Toimii millä vain oluella ja jäätelöllä"

Vaimomatskuu_olutmehujää
Testaa Jellan herkulliset olutmehujäät! Jella Bertell

Oluesta voi tehdä myös mehujäitä! Testaa Vaimomatskuu-ruokablogin Jellan ohjetta.

Jäätelö ja mehujäät maistuvat suomalaisille kesähelteillä, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että oluttakin voi nauttia "tikun päästä"?

Vaimomatskuu-blogin  Jella Bertell loihti jäätelön ja oluen herkullisen yhdistelmän, olutmehujään. Jellan ohjeessa lakritsijäätelö yhdistyy lakritsilta ja vadelmalta maistuvan hapanoluen kanssa.

– Vaikka oma yhdistelmäni tässä reseptissä on vadelma-lakritsi sour ja lakritsijäätelö, toimii oheinen ohje toki millä vain oluella ja jäätelöllä. Kuorruteen voi myös tehdä valkosuklaan sijasta maitosuklaasta tai tummasta suklaasta, Jella kirjoittaa blogissaan.

Jellan olutmehujäät

Reseptistä tulee 6 kappaletta olutmehujäätä. Reseptin on laatinut Vaimomatskuu-ruokablogin Jella Bertell. 

n. 2 dl hapanolutta (esim. CoolHead Brew Salted Licorice Raspberry Sour)
n. 2 dl lakritsijäätelöä (esim. 3 Kaveria
)

Kuorrute:

100 g valkosuklaahippuja
2 ½ rkl kookosöljyä

Koristeluun:
Pakastekuivattuja vadelmia tai nonparelleja

Valmistus:

Täytä mehujäämuotit vuorotellen oluella ja jäätelöllä, antaen jokaisen kerroksen jähmettyä pakastimessa paikoilleen ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Älä anna kerrosten jäätyä kuitenkaan tässä vaiheessa täysin, kivikovaan olut- tai jäätelökerrokseen kun on vaikea työntää tikku!

Anna olutmehujäiden jäätyä pakastimessa peitettynä yön yli.

Vinkkejä olutmehujäiden valmistukseen:

• Olut kannattaa kaataa kaatonokalliseen astiaan tasaantumaan, jottei se kuohu kaadettaessa muotteihin.

• Jäätelön kannattaa antaa hieman pehmetä, jotta se on helpompi lusikoida muotteihin.

• Napauta mehujäämuotteja pöytää vasten aina jäätelön lisättyäsi, jottei sen sekaan jää ilmataskuja.

• Jos käytät irrallisia jäätelötikkuja, ne kannatta lisätä paikoilleen jo täyttämisen puolivälissä.

• Jätä muotin yläreunaan noin puoli senttiä tyhjää, sillä seos hieman laajenee jäätyessään.

Viimeistely:

Kun olutmehujäät ovat täysin jäätyneet, valmista valkosuklaakuorrute. Sulata valkosuklaa ja kookosöljy miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Varo, ettei suklaa pala tai ettei sen sekaan pääse vettä/vesihöyryä. Anna seoksen jäähtyä lähelle huoneenlämpöä ennen kuin alat koristelupuuhiin.

Irrota olutmehujäät muoteista varovasti valuttamalla muotin ulkopinnalle hetken kuumaa vettä. Jäätelöt voi joko kastaa kuorrutteeseen, tai valuttaa kuorrute puikoille nauhana - tyyli on vapaa!

Mikäli haluat sirotella kuorrutteelle nonparelleja tai pakastekuivattuja vadelmia, ota haluamasi koristeet kädenulottuville jo etukäteen. Ne täytyy ripotella valkosuklaakuorrutteelle heti kun se on valutettu olutmehujäille, sillä kuorrute kovettuu salamannopeasti.

Valmiit olutmehujäät kannattaa tarjoilla heti, tai siirtää ne voipaperiin yksitellen käärittyinä takaisin pakkaseen kuorruttamisen jälkeen. Näyttävän tarjoilualustan olutmehujäille teet jäädyttämällä vettä isoiksi levyiksi laakeassa astiassa.

***

Faktoja vaniljajäätelöstä – ovatko mustat pilkut jäätelössä oikeasti hyvä vai huono juttu? 1:23

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.