Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

No nyt on herkkua oluen ystäville! Jella keksi nerokkaan yhdistelmän: "Toimii millä vain oluella ja jäätelöllä"

Testaa Jellan herkulliset olutmehujäät!
Testaa Jellan herkulliset olutmehujäät!Jella Bertell
Julkaistu 01.07.2021 16:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Oluesta voi tehdä myös mehujäitä! Testaa Vaimomatskuu-ruokablogin Jellan ohjetta.

Jäätelö ja mehujäät maistuvat suomalaisille kesähelteillä, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, että oluttakin voi nauttia "tikun päästä"?

Vaimomatskuu-blogin  Jella Bertell loihti jäätelön ja oluen herkullisen yhdistelmän, olutmehujään. Jellan ohjeessa lakritsijäätelö yhdistyy lakritsilta ja vadelmalta maistuvan hapanoluen kanssa.

– Vaikka oma yhdistelmäni tässä reseptissä on vadelma-lakritsi sour ja lakritsijäätelö, toimii oheinen ohje toki millä vain oluella ja jäätelöllä. Kuorruteen voi myös tehdä valkosuklaan sijasta maitosuklaasta tai tummasta suklaasta, Jella kirjoittaa blogissaan.

Jellan olutmehujäät

Reseptistä tulee 6 kappaletta olutmehujäätä. Reseptin on laatinut Vaimomatskuu-ruokablogin Jella Bertell. 

n. 2 dl hapanolutta (esim. CoolHead Brew Salted Licorice Raspberry Sour)
n. 2 dl lakritsijäätelöä (esim. 3 Kaveria
)

Kuorrute:

100 g valkosuklaahippuja2 ½ rkl kookosöljyä


Koristeluun:
Pakastekuivattuja vadelmia tai nonparelleja

Valmistus:

Täytä mehujäämuotit vuorotellen oluella ja jäätelöllä, antaen jokaisen kerroksen jähmettyä pakastimessa paikoilleen ennen seuraavan kerroksen lisäämistä. Älä anna kerrosten jäätyä kuitenkaan tässä vaiheessa täysin, kivikovaan olut- tai jäätelökerrokseen kun on vaikea työntää tikku!

Anna olutmehujäiden jäätyä pakastimessa peitettynä yön yli.

Vinkkejä olutmehujäiden valmistukseen:

• Olut kannattaa kaataa kaatonokalliseen astiaan tasaantumaan, jottei se kuohu kaadettaessa muotteihin.

• Jäätelön kannattaa antaa hieman pehmetä, jotta se on helpompi lusikoida muotteihin.

• Napauta mehujäämuotteja pöytää vasten aina jäätelön lisättyäsi, jottei sen sekaan jää ilmataskuja.

• Jos käytät irrallisia jäätelötikkuja, ne kannatta lisätä paikoilleen jo täyttämisen puolivälissä.

• Jätä muotin yläreunaan noin puoli senttiä tyhjää, sillä seos hieman laajenee jäätyessään.

Viimeistely:

Kun olutmehujäät ovat täysin jäätyneet, valmista valkosuklaakuorrute. Sulata valkosuklaa ja kookosöljy miedolla lämmöllä mikrossa tai vesihauteessa kattilassa ja sekoita tasaiseksi. Varo, ettei suklaa pala tai ettei sen sekaan pääse vettä/vesihöyryä. Anna seoksen jäähtyä lähelle huoneenlämpöä ennen kuin alat koristelupuuhiin.

Irrota olutmehujäät muoteista varovasti valuttamalla muotin ulkopinnalle hetken kuumaa vettä. Jäätelöt voi joko kastaa kuorrutteeseen, tai valuttaa kuorrute puikoille nauhana - tyyli on vapaa!

Mikäli haluat sirotella kuorrutteelle nonparelleja tai pakastekuivattuja vadelmia, ota haluamasi koristeet kädenulottuville jo etukäteen. Ne täytyy ripotella valkosuklaakuorrutteelle heti kun se on valutettu olutmehujäille, sillä kuorrute kovettuu salamannopeasti.

Valmiit olutmehujäät kannattaa tarjoilla heti, tai siirtää ne voipaperiin yksitellen käärittyinä takaisin pakkaseen kuorruttamisen jälkeen. Näyttävän tarjoilualustan olutmehujäille teet jäädyttämällä vettä isoiksi levyiksi laakeassa astiassa.

Resepti: Jella Bertell/ Vaimomatskuu-blogi

***

1:23Faktoja vaniljajäätelöstä – ovatko mustat pilkut jäätelössä oikeasti hyvä vai huono juttu?

Lisää aiheesta:

Nerokas mansikkakakku kasataan vuokaan – helppo vaihtoehto täytekakulleTämän helpommaksi ei mene! Testaa kolmen raaka-aineen herkkujälkkäri – "Niin hyvää"Kakun ja suosikkisuklaan täydellinen liitto! Annin Kindertäytekakku on kevään takuuvarma hitti: "Maku muistuu mieleen lapsuudesta"Salmiakkista: Iisan Salmiakki-BountyherkutPaluu menneisyyteen: Muistatko vielä tämän huikean hyvän jäätelöherkun?Mansikoista ja punaviinistä valmistuu aikuisille sopiva herkku – tätä reseptiä on pakko kokeilla
JäätelöOlutRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Jäätelö
  • Eilen17:47
    Ruoka

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 17.9.09:51
    Ruoka

    47 vuoden uralle karu loppu – Ben & Jerry'sin perustaja eroaa

  • 5.8.17:02
    Ruoka

    Mitä eroa on jäätelöllä ja gelatolla?

  • 25.7.15:38
    Kesä

    Näin nopeasti jäätelö suli 29 asteen helteessä – lopputulos yllättää

  • 21.7.07:40
    Ruoka

    Nestlén jenkkijäätelöihin iso muutos